23948sdkhjf

Ejendomsmatador køber tandlægeklinik og indretter kultur- og iværksætterhus

- Det er fantastisk at kunne være med til at etablere noget af det, som Aarhus mangler allermest, , siger Jørn Tækker, ejer af Tækker Group, om planerne i Latinerkvarteret

Kunst, kultur, musik, butik og iværksætteri skal fylde den tidligere kommunale tandlægekliniks lokaler i Grave i Aarhus.

Sådan ambitionen fra de nye ejere, ejendomsselskabet Graven 21 ApS, som hører under ejendomsmatadoren Jørgen Tækkers selskab, Tækker Group. 

- Det er fantastisk at kunne være med til at etablere noget af det, som Aarhus mangler allermest – et hus hvor kunst, kultur, musik og iværksætteri kan udvikles, praktiseres og fremvises. Et frirum midt i byen til vores fælles gavn, siger Jørn Tækker, ejer af Tækker Group.

Ejendomsselskabet Graven 21 har købt bygningen af Aarhus Kommune, som satte den til salg i sensommeren.

Binder byrum og bygninger sammen

Bygningen, der husede tandlægeklinikken, bliver bevaret. På første sal bliver der etableret værksteder til kunstnere, designere, musikere mv., mens stueetagen åbnes op med cafe, udstilling og butik, så den bliver en aktiv del af byrummet og den stemning, der er i Latinerkvarteret.

I dag er Hipsterhøjen, den græsklædte forhøjning mellem bygningen og gaden Graven, omringet af parkering og vej. I fremtiden vil terrænet blive hævet, så hele pladsen foran klinikken bliver en del af Hipsterhøjen og binder byrum og bygning sammen.

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune vil i den kommende tid kvalificere projektet sammen med køber, inden arbejdet med at omdanne byrummet og bygningen kan gå i gang.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157