23948sdkhjf

Lokalformand tordnede mod km-afgift: Har intet med grøn omstilling at gøre

Tidens varmeste emne i transportbranchen, den kilometerbaserede afgift på lastbiltransport, var selvfølgelig også på dagsordenen, da Sydøstjyllands Vognmandsforening i weekenden holdt generalforsamling på Hotel Severin i Middelfart.

- Det er en gammel hest, der er trukket ud af stalden. Den har været taget op af og puttet ned i mølposen igennem de sidste mange år under forskellige navne, som for eksempel roadpricing. Den er, nu som før, en ny form for skatteopkrævning, hvor man pålægger et erhverv at opkræve en skat hos forbrugerne og sende den videre til staten, sagde formand Per Rasmussen.

- Tirsdag før påske var der en demonstration i København med lastbiler fra hele landet. Demonstrationen var arrangeret af Benny Nielsen fra Fredsø Vognmandsforretning på Mors. Der var massiv pressedækning på selve dagen, hvor mange forskellige, mere eller mindre seriøse personer, udtalte sig. Der er forskellige meninger om km-afgiften, og det vil der jo nok altid være, men jo længere man kommer væk fra dagligdagen og ind i bureaukratiet, som for eksempel universiteterne m.v., jo mere verdensfjern blev kommentarerne, lød det fra Per Rasmussen.

Herefter understregede lokalformanden, at km-afgiften, som tilhængerne påstår, ikke har noget med grøn omstilling at gøre.

- Det har det ikke. Det er en skatteomlægning! Derfor kunne man lige så godt sætte afgiften på diesel og benzin op, så ville de, der har været så dygtige at lave en aftale, hvor der er taget højde for brændstofprisernes op og nedture, få dækket en sådan afgiftsstigning, sagde Per Rasmussen.

- Det nuværende forslag fra regeringen vil styrke bureaukratiet, hvis man overhovedet kan finde ud af at lave et system, der kan opkræve den rigtige afgift. En hel samlet transportbranche har foreslået en forhøjelse af dieselafgiften i stedet for dette, som jeg og mange andre tror bliver noget makværk. 40 procent af provenuet fra km-afgiften går til administration, sagde Per Rasmussen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094