23948sdkhjf

Amalienborg skal have nyt tag

To af Amalienborg slotsanlægs palæer skal gennemgå en tagrestaurering. Arbejdet ventes færdig i 2027

Når man de kommende år besøger Amalienborg slotsplads, kan det være, at man møder synet af stilladser.

Tagene på to ud af de fire palæer, der udgør Amalienborg slotsanlæg, skal nemlig have nyt tag, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

Det drejer sig om Christian VII’s Palæ og Christian VIII’s Palæ. Udskiftningerne ventes at vare frem til slutningen af 2027.

Under tagrestaureringerne vil de to palæer i perioder være inddækket af stilladser frem mod projektets afslutning.

Kongehuset har også delt billeder af projekter på det sociale medie Instagram.

- Restaureringsprojektet omfatter hovedsageligt en total udskiftning af tagene med nye tagsten, lægter, reparation af spær og bjælkeender, forbedring af brandsikkerhed og isolering, opgradering af tekniske installationer i taget samt sandstensarbejder på balustraden, skriver kongehuset.

Amalienborg

Slotsanlægget Amalienborg blev opført, da man i 1749 besluttede at anlægge en ny bydel, kaldet Frederiksstaden efter den regerende konge, Frederik 5., til minde om det oldenborgske kongehus’ 300-års jubilæum. Bydelens centrum er Amalienborg med dens ottekantede plads i midten, og med den karakteristiske rytterstatue af Frederik 5. – Amalienborgs og Frederiksstadens grundlægger.

Pladsen omkranses af fire næsten ens palæer, der oprindeligt var privatboliger for adelsfamilier. Efter Christiansborg Slots brand i 1794 flyttede kongefamilien ind i palæerne, og det blev tradition, at en ny konge blev boende i det palæ, han havde boet i som tronfølger. På den måde har alle palæerne været kongebolig på skift.

/ ritzau

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078