23948sdkhjf

Iskaffefolk fra Løvens Hule mistede sin sommeromsætning efter dyrebar produktionsfejl

Iværksættervirksomheden Cool Creative Company red på en sky af succes i begyndelsen af 2022. 

Først fik iskaffevirksomheden i januar fik sin bedste omsætningsmåned hidtil og måneden efter kom det frem, at investoren Jacob Risgaard havde valgt at skyde to millioner kroner i virksomheden for en ejerandel på 25 procent efter et besøg i DR-programmet Løvens Hule.

I sommers bristede ballonen dog for virksomheden, da en produktionsfejl sendte Cool Creative Company ud i et rent helvede.

Startuppen fik produceret 100.000 flasker på et eksternt tapperi, hvorefter der gik mug i det hele.

Fyens Stiftstidende skriver, at skimmelvæksten blev opdaget ved en kvalitetskontrol, hvor det viste sig, at skimmelen udviklede sig i mellem en promille og maks en procent af flaskerne. Efterfølgende fik Cool Creative Company rettet fejlene.

- Samtidig med, at det her sker, så opdager vi en fejl i de displays, som flaskerne skulle have stået i. De var produceret forkert, og kunne ikke bære vægten af flaskerne, selvom de var godkendt af producenten. Flaskerne nåede heldigvis aldrig ud i butikkerne. Det var sindssygt meget held i uheld, at vi kunne nå at håndtere det internt, for hvis vi skulle til at lave produkttilbagekaldelser i flere supermarkeder i flere lande. Det havde været et mareridt. Også økonomisk, siger medstifter Christoffer Bergmann til Fyens Stiftstidende.

Virksomheden endte med at tabe 1,3 millioner kroner på fejlen, der kostede dem en stor del af sommeromsætningen.

Nye tider

Iværksættervirksomheden, der producerer iskaffe under brandet "Havafiesta, kan efter den hæsblæsende sommer ny ånde lettet op.

Februar 2023 blev den største omsætningsmåned nogensinde for Cool Creative Company, der ifølge Fyens Stiftstidende fra 1. januar i år til 12. april har omsat for 5,2 millioner kroner. 

Nu venter der til sommer en landsdækkende markedsføringskampagne for iskaffeproducenten fra Ringe, der skal sikre et gennembrud på det danske marked.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095