23948sdkhjf

Aarhus skriver med lokal entreprenør på skoleudbygning

Det godt 80 millioner dyre skoleprojekt strækker sig over de kommende år

Aarhus Kommune har fundet entreprenøren, som skal sikre plads til det stadig større antal skolebørn i Solbjerg i syd for Aarhus. Raunstrup med hovedkontor i netop Aarhus løb med æren og opgaven, oplyser byggefirmaet på sin hjemmeside.

Den nyligt underskrevne kontrakt gælder om- og tilbygning af Solbjergskolen, som dermed udbygges fra en tre- til en firesporet skole på samme matrikel.

Med udgangspunkt i Aarhus Kommunes skoleudbygningsprogram og indeklimastrategi, betyder det mere konkret, at skolen skal udvides med 10 fælleslokaler, fire nye faglokaler, ombygning af eksisterende arealer til faget Håndværk og Design, modernisering og indeklimarenovering samt medarbejderfaciliteter.

– Der er brug for mere plads, og der er brug for modernisering og indeklimaforbedringer. Derfor bygger vi nye fællesrum og undervisningslokaler, og vi gør store dele af skolen mere tidssvarende, sagde rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), oktober sidste år i forbindelse med, at der blev afsat en anlægsbevilling på 83,4 mio. kr. til den påkrævede skoleudbygning.

Tre fjerdedele til håndværkerudgifterne

Håndværkerudgifterne udgør cirka 61 mio. kr. af den samlede bevilling, er det tidligere oplyst.

Projektet består ifølge Raunstrup af opførelse to nye tilbygninger på i alt cirka 1.050 kvm, ombygning og renovering af eksisterende skole på i alt cirka 4.500 kvm, samt nye udearealer på i alt cirka 3.500 kvm.

I juni 2021 valgte Aarhus Kommune et hold med arkitektfirmaet Rum, Autens, AKJ Rådgivende Ingneiører og Lytt Architecture som totalrådgiver til udbygningen og moderniseringen af Solbjergskolen.

Det forventes, at byggeriet påbegyndes i foråret 2023, hvorefter skolen udbygges etapevis over de næste to år, så der i hele perioden sikres plads til undervisning.

Byggeriet afsluttes forventeligt i maj 2025.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172