23948sdkhjf

Nyt forskningsprojekt vil revolutionere solcelleproduktion

Dansk forskningsteam udvikler UV-superkontinuumkilde, der forbedrer solcellers effektivitet og præcisionen i optiske analyser

Et nyt forskningsprojekt med navnet Uvsolar præsenterer en "revolutionerende" ny ultraviolet superkontinuumkilde, lyder det i en pressemeddelelse fra Innovationsfonden.

Superkontinuumkilde kan ifølge pressemeddelelsen "ændre solcelleindustrien og optisk analyse fundamentalt".

Teknologien, der er udviklet af et dansk forskningsteam, forbedrer solcellers effektivitet og øger præcisionen i optiske analyser, hvilket kan bidrage til at reducere solenergiomkostninger og øge udbredelsen af vedvarende energikilder globalt.

Projektet, som Innovationsfonden investerer 20,4 millioner kroner i, vil fokusere på optimering af lyskilden, implementering i solcelleindustrien og udvikling af nye optiske analysemetoder.

Dette vil omfatte arbejde med laserscribing, nanosvejsning og laserdoping inden for solcelleproduktion samt højopløselig mikroskopi og scatterometri for optisk analyse. 

- Med Uvsolar-projektet baner vi vejen for en potentiel revolution inden for solcelleproduktion og optisk analyse. Den nye ultraviolette superkontinuumkilde vil ikke alene optimere fremstillingsprocesser, men også åbne op for nye muligheder inden for forskning og udvikling. Vi er stolte af at samarbejde med vores partnere om at skabe bæredygtige og effektive løsninger for en grønnere fremtid, siger Patrick Montague, leder af Future Technologies Department, NKT Photonics.

Midlerne fra Innovationsfonden vil blive brugt til at udvikle prototyper og demonstrere den praktiske anvendelse af den nye superkontinuumkilde i solcelleproduktion og optisk analyse. Desuden vil Uvsolar videreudvikle teknologien og sørge for, at den hurtigt og effektivt kan udbredes og implementeres i kommercielle løsninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078