23948sdkhjf

Der løber kolde drinks i underjordiske rør: Wavin holder Smukfest kørende med væske

Smukfest - eller Skanderborg Festival, som det lidt ældre publikum vil kende den som - skal ligesom alle andre midlertidige småsamfund have infrastrukturen i orden: Der skal rent drikkevand i hanerne, spildevandet skal ledes væk, der skal også være internet til rådighed på festivalen og ikke mindst skal rørerne flyde med kolde øl og drinks.

Det sker alt sammen i et rørsystem under jorden, som Wavin Danmark leverer.

Rørledningerne er tilsluttet enorme underjordiske tanke, som forsyner festivalens 60 barer med de ca. 600.000 liter genstande, der konsumeres på Smukfest.

Hvor det før hen var fadøl, der løb koldt gennem rørene, sender man også i dag White Russian og Gin Hass ud igennem systemet.

I år har det været nødvendigt at omstrukturere pladsen, og Wavin har i den forbindelse leveret 2,7 km PE100 drikkevandsrør, som indgår i det allerede 25 km lange rørnetværk.

 

Festivalen benytter sig af styret underboring, og det underjordiske rørnetværk er en stor logistisk udfordring for Stig Andersen og Niels Håkonsson, der er henholdsvis produktionschef og IT-infrastruktur koordinator hos Smukfest.

- Festivalen slider naturligvis på skoven, og derfor roterer vi barer og madboder og genrejser den nedslidte skov. Det er et stort logistisk arbejde at ændre på placeringerne – og dermed den underjordiske infrastruktur af rør, som skal give gæsterne den bedst mulige oplevelse under festivalen, siger Stig Andersen.

Country Director for Wavin i Danmark og Sverige, Henrik Falck, er stolt af, at Wavin kan levere produkter, der sikrer, at festivalgæsterne får deres drikkevarer nemt, hurtigt og skånsomt:

- Smukfest er jo en fantastisk underholdningsbegivenhed, men det er samtidig en festival, der er dybt forankret i lokalsamfundet og bygger på lokale samarbejder, hvilket gør det endnu mere meningsfuldt for os at bidrage til. Man bliver en del af et hold, og det er fedt at kunne give vores medarbejdere den følelse.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11