23948sdkhjf

Ørsted-direktør: Man gør den grønne omstilling en bjørnetjeneste

Ørsteds topdirektør kritiserer de høje priser for at få lov at opstille offshore vindmøller

Man gør den grønne omstilling en bjørnetjeneste ved at opkræve milliardbeløb for at virksomheder får lov at opstille offshore vindmøller.

Sådan lyder det fra Ørsteds adm. direktør Mads Nipper i et interview med Berlingske.

»Jeg kan ikke sige det klart nok. Det er uklogt at maksimere den kortsigtede indtjening på havvind. Det kommer oven i, at kapitalomkostningerne er steget med renterne, og at der er meget høj inflation på det, man skal bygge. Det gør i forvejen industrien udfordret. Hvis man samtidig skal bøvle med, at de, der vil betale de største negative subsidier, vinder, er det at gøre ondt værre,« siger Mads Nipper.

Udtalelsen kommer efter at de to oliekoncerner BP og Total Energies i sommer vandt to tyske udbud på offshore vindmølleparker ved henholdsvis Helgoland i Nordsøen og ved Rügen i Østersøen med bud på samlet 94 mia. kr.

BP skal opstille 4 GW (4000 MW) vindmøller, mens Total Energies skal opstille 3 GW (3000 MW).

Mads Nipper kritiserer, at politikerne med den ene hånd vil have opstillet et enormt antal havvindmøller frem mod 2030, mens man med den anden hånd vil have den økonomisk trængte vindmølleindustri til at konkurrere om, hvem der vil betale flest milliarder for at stille møllerne op.

Ørsted-topchef kræver handling fra politikerne

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062