23948sdkhjf

Særlig invitation: Entreprenør deltager i møde med Zelenskyj

Jesper Arkil er inviteret til at møde Volodymyr Zelenskyj efter at have taget initiativ til at indsamle entreprenørmateriel til Ukraine

Opdateret kl. 11.50 med kommentar fra Torben Liborius, chef for Dansk Infrastruktur.

- Det bliver ikke den mandag, jeg havde regnet med.

Sådan lyder det her til formiddag på Jesper Arkils LinkedIn-profil. 

Den tidligere Arkil-direktør og nuværende bestyrelsesformand og majoritetsejer i Arkil Holding fik nemlig i går eftermiddag en invitation fra Folketinget, som i dag tager imod Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj.

Det er præsidentens første officielle besøg i Danmark. Under besøget holder han blandt andet tale for danskerne og skal også mødes med H.M. Dronning Margrethe og Kronprinsparret. 

Anledningen er de våben, Danmark har doneret til Ukraine - herunder senest udmeldingen om, at danske F-16-kamp-fly er på vej. 

Baggrunden for Arkils invitation er den indsamling af entreprenørmateriel, virksomheden tidligere har været initiativtager til. 

- For halvandet år siden fik jeg på baggrund af en henvendelse fra Erhvervsstyrelsen mere end travlt med at få stablet en indsamling af entreprenørmateriel sammen til Kiyv-regionen og Mariupol for at hjælpe med oprydning efter bombardementerne der. 

- Det lykkedes med hjælp fra både Dansk Infrastruktur og en række gode, danske virksomheder trods udtalt mangel på materiel særligt på det tidspunkt. Jeg er på mine kolleger og medarbejderes vegne stolt over, at det lykkedes dengang, og at Arkils danske og tyske afdelinger var blandt de absolut første virksomheder til at levere på ønsket om entreprenørmateriel til Ukraine, skriver Jesper Arkil blandt andet.

Over 70 indsamlet

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad oplyser Torben Liborius, chef for Dansk Infrastruktur, at resultatet af indsamlingen blev lidt over 70 stykker materiel – herunder alt fra gravemaskiner til pick up trucks.

- Der er mig bekendt pt ikke aktuelle planer om en ny runde, krigsudviklingen blev jo noget anderledes og langvarig i forhold til forventet på det tidspunkt, men mange er klar, når der bliver mindre usikkert, skriver Torben Liborius i et mailsvar.

Jesper Arkil selv kalder indsamlingen "en meget meningsfyldt opgave" og fortæller videre sit LinkedIn-opslag, at den bygger ovenpå det mangeårige samarbejde, Arkil har haft med Forsvaret. 

- Nu vil Danmark donere fly og træne piloter til Ukraine, og jeg er stolt over, at Danmark og Forsvaret viser, at nok er vi ikke verdens største land, men vi kan tage nogle af de største beslutninger, og gøre en lille, men måske afgørende forskel, lyder det videre.

Jesper Arkil selv har en baggrund i det danske flyvevåben.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078