23948sdkhjf

Arkitekt om Christiania: Pres ikke normalitet, regler og koder ned over det nye

Arkitekt, byplanlægger og underviser Flemming Frost om mulighederne i den nye almene boligorganisation på Christiania

Noget unikt skal blande sig med noget gammelt - og med noget verdensberømt selvbyggeri.

Efter de seneste dramatiske begivenheder i den københavnske fristad har beboerne nu besluttet at stifte deres egen almene boligorganisation.

Vi har talt med arkitekt, byplanlægger og underviser Flemming Frost, fra Juul/Frost Arkitekter om mulighederne.

Er dette en drømmeopgave for en arkitekt?

- Ja, det er det nok i meget store træk. Nu er der mulighed for at bygge noget nyt og spændende, som også ser ud til at holde vand. Fristaden har været meget igennem og med denne nye fase vil det være dybt interessant at få mulighed for at sætte sit præg på det historiske område.

Hvad er vigtigst i det arbejde, der venter?

- Det er nok, at byggeriet og processen fortsat får lov at være på kanten af vores system. At man ikke presser det omgivende samfunds normalitet, regler og koder ned over det nye. Fristaden er jo netop kendt for at være udenfor det normale, og hvis man i dialogprocessen kan fastholde det, ser det rigtig spændende ud.

Hvad kan være hindringer?

- At man ikke får mulighed for at danne kreative zoner. Måske kan byggeriet i sig selv, og fortætningen, kommer til at overstyre. Men det er ikke fortætningen, der er interessant i sig selv. Det spændende er udviklingen af stedet, at der fortsat er plads til både boliger, men også alt det andet, som Christiania er kendt for: handlende, værksteder, kultur, mad, koncerter og meget mere.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375