23948sdkhjf

Metal: EU-topchefens tale er godt nyt for produktionsdanmark

Det er virkelig positivt, at formanden for Europa-kommissionen, Ursula von der Leyen, i sin "State of the Union"-tale slår fast, at Europa skal kæmpe for at holde industrien på det europæiske kontinent

Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har netop afsluttet sin årlige såkaldte "State of the Union"-tale om tilstanden i Europa. 

Dansk Metals EU-chef, Johan Moesgaard Andersen, ser flere gode takter i udmeldingerne: 

- Ursula von der Leyen rammer hovedet på sømmet, når hun slår fast, at Europa skal tage kampen op for at holde industri, vindmøller og teknologi på europæiske hænder. Det er i vores øjne ét af de absolut vigtigste politiske temaer. Hvis ikke vi gør en indsats for at følge med Kina og USA, så risikerer vi jo at miste fremtidens arbejdspladser, siger Johan Moesgaard Andersen i en pressemeddelelse. 

En af løsningerne, hvis vi skal sikre europæisk industri, er gode handelsaftaler med lande i hele verden.

- Ambitionen om flere handelsaftaler med for eksempel landene i Sydamerika, en grøn industripolitik og en ambitiøs teknologipolitik er også godt nyt. Vælger Europas politikere at gå i denne retning, så er det altså godt nyt for industriens ansatte ude på virksomhederne i produktionsdanmark, siger EU-chefen i Dansk Metal.

Manglen på faglærte i Europa er stor, og derfor er det også positivt, at kommissionsformanden i talen annoncerede et stort topmøde for Europas sociale parter næste år.

- Der er brug for flere dygtige smede, svejsere og industriteknikere til at bygge den grønne omstilling. Heldigvis tager den danske regering i disse uger gode skridt i retning af at styrke vores erhvervsuddannelser. Men udfordringen er også europæisk, siger Johan Moesgaard Andersen.

Han henviser til en ny analyse fra Tænketanken Europa, der peger på, at Europa vil have 6,2 millioner færre faglærte i 2030 end i dag.

I morgen besøger Ursula von der Leyen Danmark, hvor hun blandt andet skal se på grøn skibsfart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125