23948sdkhjf

Nordjyder på opkøbsjagt: - Men vi skal ikke gøre det bare for at gøre det

Efter et succesfuldt 2022/2023 tillader Dantax sig at have store ambitioner.

Og med et stort overskud - 8,4 millioner kroner - på bogen er der penge at rutte med, og det får nu CEO Peter Bøgh Jensen til at løfte sløret for elektronikvirksomhedens planer om at udvide forretningen med opkøb.

- Jeg kunne godt tænke mig et opkøb, men det skal ikke være for enhver pris. Det skal være en god forretning, lyder det fra Peter Bøgh Jensen.

Har allerede distributionsnet

Ser man på Dantax' regnskaber for de seneste år, er der tydelige udsving på bundlinjen, og det hænger sammen med, at moderselskabet bag højttalerforretningen praktiserer investeringer i børsnoterede virksomheder.

Den slags går selvsagt op og ned, men ikke desto mindre budgetterer Dantax med at have et gennemsnitligt afkast på otte procent om året.

Læg dertil at de begynder at få større succes med deres high-end-produkter særligt i Asien, og så er det derfor ikke bydende nødvendigt at købe op - men dermed ikke sagt, at Peter Bøgh Jensen ikke ser potentiale på netop det område.

- Vi ser muligheder for opkøb inden for højttalere, kabler eller forstærkere. Vi har et stort distributionsnet på højttalere, og derfor er det nærliggende at tage andre typer ind, som har de samme købere, siger Peter Bøgh Jensen.

- Men vi skal ikke gøre det bare for at gøre det, understreger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076