23948sdkhjf

Familie kommer med millionbeløb og redder dele af Brøndum - tre selskaber går konkurs

Få uger efter rekonstruktionen blev indledt, er der nu fundet en løsning for Brøndum. Direktør er snart fortid

Brøndum-koncernen undgår den helt store katastrofe og genopstår i en ny konstruktion, der dog kræver en del ofre på vejen.

Det er resultatet, efter at ejerfamilien har valgt at skyde et større millionbeløb ind i et nyt selskab og dermed også videreføre de sunde dele af Brøndum.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at redde en stor del af Brøndum og mange arbejdspladser i Viborg. Nu ser vi frem til samarbejdet med Lars Trankjær og mange andre dygtige og loyale medarbejdere. Vi er glade for at have fået Lars med - ikke kun som direktør, men også i ejerkredsen, udtaler Frank, Asger og Mette Brøndum i en skriftlig kommentar.

Ny konstruktion

Teknikentreprenøren kommer dog langt fra til at køre videre på samme måde.

Det nyetablerede selskab kommer til at bestå af blandt andet Brøndum Grønland, som Frank Brøndum etablerede for 41 år siden, aktiviteterne i Brøndum Stål samt forventeligt også en del af VVS-aktiviteterne i Brøndum A/S.

Det betyder imidlertid samtidig, at tre af selskaberne i det nu hedengangne Brøndum har indgået konkursbegæring.

Farvel til direktør

Udover et endegyldigt farvel til de konkursramte dele af koncernen betyder den nye konstruktion også en ændring i personkredsen.

Lars Trankjær, der er direktør i Brøndum, indtræder som medejer af det nye selskab, og han kommer også fremover til at få titel af adm. direktør. Tidligere adm. direktør Jette Grabow vil forlade selskabet, når hendes overgangsperiode som konsulent er ovre.

- Vi er alle meget kede af, at vi er kommet i denne situation. Jeg er personligt glad for, at meget af aktiviteten i Brøndum kan fortsætte, og jeg kender Lars Trankjær som en dygtig og engageret fagmand, som jeg føler mig tryg ved kan bringe Brøndum tilbage på et godt spor, udtaler Steffen Baungaard, formand for Brøndum.

Svært årti

Løsningen er kommet på plads, efter at 10 års hård kamp havde sendt Brøndum helt ud i tovene. 

I løbet af det seneste årti havde Brøndum, som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har kunnet fortælle, været præget af flere økonomiske nedture.

Langt de fleste af regnskabsårene er endt med negative årsresultater, mere konkret 8 ud af 10, og i flere af de år er det altså blevet til store kapitaltilskud.

Samlet er der tale om et beløb på lige over 140 mio. kr.

Brøndum vil fortsat have hovedkontor i Viborg, og koncentrerer fremover aktiviteter med fokus på Jylland og Grønland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078