23948sdkhjf

Bygherre forpligter sig: Nu skal Thor have sine helt egne lærlinge

Energiselskabet RWE og Uddannelsescenter Holstebro (UCH) har indgået en samarbejdsaftale om at understøtte lærlingeindsatsen til byggeriet af Thor Havvindmøllepark. 

Det betyder, at RWE forpligter sig til, at lærlinge kan komme i beskæftigelse hos virksomhedens entreprenører og underleverandører tilknyttet Thor Havvindmøllepark.

- RWE er utroligt glade for at have indgået denne aftale med UCH. Siden vi vandt retten til at bygge Thor, har det været med en klar ambition om at bidrage lokalt – og sikre, at den grønne omstilling skaber vækst og muligheder i form af arbejdspladser og muligheder for lokalområdet. Holstebro Kommune og UCH har taget imod os med åbne arme og en vilje til samarbejde og dialog. Det glæder vi os over, og vi ser frem til fortsat at bidrage til den videre udvikling, siger Pia Lanken, Senior Advisor & Deputy Director for Thor Offshore Wind Farm ved RWE Renewables Denmark.

Stor betydning

For UCH, der er i gang med at etablere lærepladsgaranti på deres uddannelser i partnerskab med Holstebro Kommune og ErhvervsForum Holstebro, er samarbejdsaftalen af stor betydning.

- Vi er meget glade for at indgå denne samarbejdsaftale med RWE om lærlinge til Thor Havvindmøllepark. Det er en stor mulighed for vores elever og uddannelsesinstitution som helhed, og understreger vigtigheden for faglært arbejdskraft til at drive den grønne omstilling. Så at være strategisk samarbejdspartner med RWE og bidrage til opbygningen af Danmarks hidtil største vindmøllepark, er en opgave vi er stolte over og vores elever ser frem til at bidrage til, siger direktør for UCH, Nanna Seidelin.

UCH bliver strategisk samarbejdspartner for RWE på lærlinge- og uddannelsesområdet omkring Thor Havvindmøllepark. 

30 årsværk

UCH skal i de næste fire år, i samarbejde med andre erhvervsskoler, forsyne vind-eventyret i Thorsminde med lærlinge.

Der er tale om 30 årsværk i forbindelse med etablering af havvindmølleparken. Det kan for eksempel være med etablering af selve havvindmølleparken, transformerplatformen, nedlægning af eksportkabler, landkabler og transformerstationer.

Der bliver især brug for elektrikere og beton- og bygningskonstruktører, men også en række andre fagligheder inden for teknologi, byggeri og transport i forbindelse med etableringen af havvindmølleparken, der skal stå færdig i 2027.

"Fødselshjælper" på aftalen om Thors lærlinge

Holstebro Kommune har været facilitator i processen frem mod den nye samarbejdsaftale.

- Den faciliterende rolle er en naturlig del af vores lokale erhvervsfremmeindsats. Vi har et stort ønske om at hjælpe forskellige aktører til at samarbejde om vindeventyret i Thorsminde og den grønne omstilling, der er en forholdsvis ny styrkeposition i vores område. Vi tror på, at det i høj grad er partnerskaber mellem erhvervslivet og de lokale uddannelser, som skaber vækst og udvikling i kommunen, siger Torben Gudiksen, der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget.

Holstebro Kommune er indskrevet i samarbejdsaftalen ved, at den stiller sig til rådighed med vejledning, og at RWE og UCH holder kommunen underrettet om samarbejdet.

Fakta om Thor:

  • RWE skal bygge Thor Havvindmøllepark cirka 22 kilometer fra Thorsminde.
  • Med en planlagt kapacitet på 1.000 MW kommer Thor til at levere grøn strøm til mere end én million danske husstande.
  • Havvindmølleparken er efter planen fuldt operationel senest ved udgangen af 2027.

Kilde: UCH

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25