23948sdkhjf

Multihal til en halv milliard får historisk stor bevilling

Den A.P. Møllerske Støttefond giver 400 mio. kr. til byggeriet i udsat boligområde. Arkitektkonkurrence på vej

En ny, stor multihal til 500 mio. kr. med potentiale til at blive et nyt arkitektonisk vartegn for den københavnske bydel Tingbjerg er på vej til København.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter projektet med en historisk stor enkeltstående bevilling på 400 mio. kr. Københavns Kommune vil stille det resterende beløb til rådighed.

- Det er Fondens ønske, at den kommende multihal vil blive til gavn for det lokale idræts- og kulturliv i Tingbjerg, men også at multihallen skaber nye attraktive rammer for aktivitet og samvær, som vil tiltrække mennesker fra hele København. Og dermed skabe en udvikling i området, som vil være til glæde for hele hovedstaden, udtaler Den A.P. Møllerske Støttefonds formand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i en pressemeddelelse.

Multihallens funktioner og faciliteter besluttes efter dialog med københavnerne. Hallen skal blandt andet rumme idrætsfaciliteter, faciliteter til selvorganiseret idræt, omklædning og badefaciliteter, plads til cafe og foreningslokaler samt mulighed for at afvikle sports- og kulturbegivenheder med publikumspladser.

Åbner i 2029

I det nye år udskrives der en arkitektkonkurrence, og der igangsættes en visionsproces, hvor blandt andet lokalområdet, foreninger og eksperter kan komme med input til, hvad multihallen skal kunne.

Multihallen bliver cirka 12.000 kvm. Hvor den præcis skal placeres er endnu ikke besluttet udover, at den skal ligge i Tingbjerg Idrætspark.

Tingbjerg blev sidste år taget af regeringens liste over udsatte boligområder, og det er meningen, at multihallen skal være med til at åbne bydelen for andre københavnere til sportslige og kulturelle aktiviteter.

I de kommende år forventes op mod 3.000 nye indbyggere i Tingbjerg, og Københavns Kommune gennemfører et løft af infrastrukturen i området.

Multihallen skal anlægges af en selvstændig byggefond og forventes åbnet i 2029.

Ny multihal i Tingbjerg

• Multihallen bliver cirka 12.000 kvm. Den præcise placering er endnu ikke besluttet udover, at den skal ligge i Tingbjerg Idrætspark.

• Multihallens funktioner og faciliteter besluttes efter dialog med københavnerne. Hallen skal blandt andet rumme idrætsfaciliteter, faciliteter til selvorganiseret idræt, omklædning og badefaciliteter, plads til cafe og foreningslokaler samt mulighed for at afvikle sports- og kulturbegivenheder med publikumspladser.

• Sammen med etableringen af hallen gennemføres et gennemgribende løft af de udendørs faciliteter i Tingbjerg Idrætspark.

• Multihallen forventes at koste op til 500 mio. kr. Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 400 mio. kr. til opførslen, hvoraf en del af beløbet er afsat til at sikre en særlig høj arkitektonisk og bygningsmæssig kvalitet med fokus på bæredygtighed.

• Københavns Kommune har i Overførselssagen 2023 allerede afsat 101 mio. kr. i en pulje til nye idræts- og kulturfaciliteter, og har i Budget 2024 afsat yderligere 100 mio. kr. til samme formål.

• Københavns Kommune finansierer de nye udendørs idrætsfaciliteter og et generelt løft af Tingbjerg Idrætspark i tilknytning til multihallen.

• Multihallen skal anlægges af en selvstændig byggefond og forventes åbnet i 2029.

Kilde: Københavns Kommune

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375