23948sdkhjf

Her er det aldeles ulovligt at bygge: Hotel til 48 mio. kr. kan være på vej

Det kræver dispensation fra de normale regler, hvis det skal lykkedes at opføre kysthotellet

Et hotel kan være på vej i et klitområde ud til Vesterhavet.

Det kan sågar komme til at ligge i et område, hvor det under normale omstændigheder ikke kan lade sig gøre. Som i absolut ikke.

Men en forsøgsordning gør det lige nu muligt at dispensere fra de nuværende beskyttelseslinjer. Holstebro Kommune vil opføre et hotel i kystbyen Thorsminde med 314 indbyggere, og det skal være i klitområdet helt ned mod havnen.

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer. Men selvom der kan bygges i det vilde, vestjyske landskab, så har kommunen formet et projekt, der tager hensyn til klitterne.

- Vi lægger op til, at det skal ske i harmoni med naturen, og derfor skriver vi ikke, at hotellet skal have udsigt over Vesterhavet, for det vil samtidig betyde, at klit-områderne bliver ødelagt. Planen er, at hotellet ikke skal bygges højt op, siger Søren Landkildehus, erhvervs- og arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune.

Han har været med til at skrive ansøgningen til By-, Land- og Kirkeministeriet, som skal beslutte, hvilke projekter der skal have dispensation.

Hotel til 48 mio. kr.

Beskyttelseslinjer sikrer normalt, at der ikke bliver bygget for tæt på klitter og strande. Men en forsøgsordning er sat i værk for at skabe vækst og udvikling i dansk turisme.

Forsøgsordningen gør, at landets kystkommuner kan søge om tilladelse til turistprojekter i kystnærhedszonen. Hvis tilladelsen bliver givet, kan kommunerne omgå klitfrednings- og strandbeskyttelseslinjen og bygge på de ’hellige’ arealer.

Holstebro Kommune vil gerne bygge et hotel, og hvis det får tilladelserne på plads, kommer det til at hedde ’Klitgården’ og være på 1200 kvm. Anlægsinvesteringen vil være på 48 mio. kr. Det bliver et hotel med 30 værelser á 40 kvadratmeter og 1000 kvadratmeter fællesfaciliteter samt 20 tilhørende lejligheder

Hvis hotellet skal blive opført, vil det kræve, at investorer vil kaste penge efter projektet. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095