23948sdkhjf

Medicoindustrien ser kritisk på sundhedsapp-nævn: - Alt andet lige vil det være et ekstra skridt

Der er udsigt til, at der inden længe bliver etableret et nævn for sundhedsapps.

Hos Medicoindustrien, der repræsenterer danske medico-virksomheder, mener vicedirektør, Lene Laursen, at der både er fordele og ulemper ved konceptet.

- For at starte positivt, så kan vi godt se behovet for et centralt overblik, når der kommer flere og flere apps, siger Lene Laursen.

Men der er en hale, mener hun.

- Alt andet lige vil det være et ekstra skridt for at komme på markedet. For selvom der er tale om anbefalinger, så kan den negative effekt være, at det opfattes som om, at man kun kan bruge de apps, der er anbefalet af nævnet, siger hun.

Ikke brug for national stillingtagen

Vicedirektøren lægger vægt på, at det i dag kræver en CE-mærkning at blive taget i brug som medicinsk udstyr. Det gælder også sundhedsapps, der bruges i eksempelvis rehabilitering eller i behandling af mentale lidelser. De godkendelser finder sted fra centralt hold i EU.

- Derfor mener vi egentligt ikke, at der er behov for, at der sidder nogen nationalt og tager stilling til det, lyder det fra Lene Laursen.

Og eftersom CE-mærkningen er den godkendelse, der i virkeligheden tæller, mener Medicoindustrien, at CE-mærkningen skal give automatisk plads på listen over anbefalede apps. Ellers ser Lene Laursen det som en hindring for både virksomhederne bag og de patienter, der potentielt vil kunne få glæde af de givne apps.

- Det må ikke blive styrende for markedsadgangen. Og det kan det blive, hvis det bliver opfattet som, at man kun må bruge de apps, der er anbefalet af nævnet. Og så kan der være nogle patienter, der går glip af apps, der kan hjælpe dem, siger Lene Laursen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063