23948sdkhjf

GPV-ejer: - De kender markedet og kunderne bedre end nogen anden

Det er godt otte år siden, GPV blev solgt til investeringsselskabet Schouw & Co., og siden er der løbet meget vand gennem åen, mange milliarder ned i kassen og mange millioner elektronikprodukter ud af fabrikkerne verden over.

- Jeg vil karakterisere det som en kraftig transformation. Det har været en eksplosiv transformation og udvikling, siger Jens Bjerg Sørensen, der siden 2000 har været CEO for industrikonglomeratet.

Han har således været med lige fra begyndelsen af GPV-ejerskabet.

Dengang omsatte GPV for under 1 milliard kroner - i 2023 var tallet på den gode side af 10 milliarder. Dengang havde virksomheden produktion i Europa og Asien, og nu er GPV også at finde på den anden side af Atlanten. Dengang havde GPV godt 1000 ansatte, og tallet er nu over 8500.

Men ifølge Jens Bjerg Sørensen så Schouw & Co. allerede dengang potentialet, og det var derfor, han skrev under på opkøbet.

- Vi så tre ting, som vi altid ser efter. Vi så en virksomhed, der trængte til en ny ejer med ro og stabilitet. Vi så en virksomhed, som havde en ledelse, som kunne udvikle virksomheden videre, hvis de fik mulighederne. Og så så vi et transformationspotentiale for at løfte virksomheden, hvis vi kom ind med den værktøjskasse, vi har, siger Jens Bjerg Sørensen.

Ledelsen får nøglen

Han fortæller, at kriteriet om en stærk ledelse er særligt vigtigt.

- Vi har ikke selv den ledelseskraft, så vi går ikke ind i en virksomhed, hvis vi ikke tror på, at ledelsen kan udvikle den. Vi tror ikke på at hælde ledelsen ud med badevandet, siger han.

Derfor er GPV siden Schouw & Co.s overtagelse blevet drevet uden al for megen indblanding.

- Ledelsen får nøglen, og de driver den til hverdag. Men vi vil gerne være aktive i ejerskabet, så vi tjekker ind, og jeg er formand for bestyrelsen.

- Men det er dem, der kender markedet og kunderne bedre end nogen anden, så det er dem, der driver virksomheden, siger Jens Bjerg Sørensen.

Om Schouw & Co.

  • Industrikonglomerat stiftet i 1878.
  • Investerer i B2B-virksomheder.
  • Har siden 2016 ejet GPV.

Kilde: Schouw & Co.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093