23948sdkhjf

Terma om ny forsvarsstrategi: Vi skal have omsat de gode ord til handling

Den jyske virksomhed Terma, der blandt andet udvikler elektronik og hardware til forsvarsindustrien verden over, hilser Regeringens nye forsvarsindustrielle strategi velkommen.

Strategien blev lanceret fredag og går i grove træk ud på, at danske virksomheder der leverer til forsvarssektoren, fremover får bedre kår i forhold til at lande opgaver til forsvaret.

- De politiske ambitioner matcher vores, og det er et godt udgangspunkt. Nu handler det om at få omsat de gode ord i strategien til konkret handling. Heldigvis har ministerierne været rigtig gode til at inddrage industrien i forbindelse med at strategien blev udarbejdet, og det samarbejde fortsætter, siger Kasper Hyllested, der er kommunikationschef hos Terma til Electronic Supply.

Han fortsætter:

- Regeringens nye strategi er rigtig positiv for den danske forsvarsindustri. Den understreger ønsket om et tæt samarbejde mellem industrien og forsvaret. 

En global virksomhed

Og selvom Termas markedet mest ligger uden for de danske grænser, så er den nye strategi godt nyt for virksomheden, der har produktion i Lystrup og Grenå.

- Terma er en global virksomhed, og vi sælger over 90 procent af vores produkter udenfor Danmarks grænser. Derfor kan vi heller ikke leve af udelukkende at sælge til det danske forsvar, men når det er sagt, så kan vi heller ikke leve uden det danske forsvar og det stærke samarbejde, siger han.

Hos Terma hilser man især velkommen, at forsvaret og branchen, der leverer til forsvarer, bliver knyttet tættere sammen i den nye strategi.

- Danske forsvarsvirksomheder har stor gavn og glæde af et tæt samarbejde med forsvaret, når vi udvikler nye produkter. I Terma har vi eksempelvis et tæt samarbejde med fx danske F-16-piloter. Det gør os i stand til at levere netop de systemer, som fungerer bedst i den virkelige verden og ikke blot på skrivebordet. Det er dette samarbejde, som skal styrkes fremover.

- Dansk forsvarsindustri er lille sammenlignet med andre lande, men vi er utroligt dygtige indenfor vores nicher. Vi har stærke kompetencer og der er i vores øjne gode muligheder for, at vi kan vokse og skabe endnu flere arbejdspladser i de kommende år. Strategien er en god start.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078