23948sdkhjf

Nyt partnerskab vil top-automatisere fiskeindustrien

Bliver potentialet indfriet, kan det

Den danske automations-ekspert Bila er gået sammen i et makkerpar med norske Melby Systems - et samarbejde som skal hjælpe fiskeproducenter med at indfri "et stort uforløst automationspotentiale", som Bila formulerer det i en pressemeddelelse.

Det fremgår, at Bila og Melby sammen vil bidrage til at løse udfordringer med bemanding og benhård global konkurrence, og at det nye makkerpar stiller op sammen på den store, internationale fiskerimesse Aqua Nor i norske Trondhjem i dagene 24.-27. august.

Her vil de vise, at de tilsammen udgør "et nyt stærkt team med ekspertise i robotter, automatik, mekanik og service."

 Melbu kender fiskeribranchen indgående som mangeårig leverandør af mekanik, maskiner og service. Bila har 30 års erfaring med automatisering af fødevareproduktion i hele Nordeuropa, herunder også Norge. Det er 20 år siden, Bila leverede sin første robot til den norske lakseindustri.

Ifølge Bila er det ikke svært at få øje på potentialet for at optimere i fiskeproduktionen: Fileteringslinjer kan eksempelvis automatiseres med maskiner og robotter og dermed afhjælpe problemet med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft til de tyndt befolkede egne i Nordnorge.

Læs mere om: Bila
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157