23948sdkhjf

Bila på opkøb igen: Får 90 nye kolleger

Den Skive-baserede automationsvirksomhed Kilde Automation bliver en del af Bila Group. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Bila Group har i den seneste halve snes år udviklet sig til en af Skandinaviens førende leverandør af produktions- og logistikautomatisering til industrielle kunder. Opkøbet af Kilde Automation er et led i denne udvikling. Igennem godt 50 år har Kilde Automation været en af landets førende maskinbyggere og siden 1990’erne blandt de toneangivende leverandører i automatiseringsløsninger til elektronik-, plast-, medico- og metalindustrien.

- Vi er stolte og beærede over at få muligheden for at drive Kilde Automation videre. Stanny Kilde startede virksomheden tilbage i 1970, og da jeg var ung, var han i en helt anden liga, end jeg kunne drømme om inden for maskinbygning, siger Jan B. Sørensen, CEO i Bila Group.

- Jeg har haft den fornøjelse og ære at møde Stanny flere gange. Udover at være et rigtig godt menneske og en blændende maskinbygger, var han også meget vedholdende i sine holdninger og evnede at skabe en stærk og veldrevet virksomhed og en række helt unikke maskiner, fortsætter han.

Vil styrke fokus

Efter et generations- og ejerskifte i 2005 er udviklingen i Kilde Automation fortsat, så virksomheden i dag beskæftiger cirka 90 medarbejdere, der understøtter en bred vifte af industrielle kunder med automations- og robotløsninger.

Bila Group overtager 100 procent af aktiekapitalen fra ledelsen i Kilde Automation samt Spar Vest Fonden og den lokale investor, Bjarne Vium. Kilde Automation, der har base i Skive blot 30 km fra Bilas hovedsæde på Mors, vil under det nye ejerskab blive videreført som selvstændig enhed.

- Vi ønsker at bevare den styrke og det fokus, der ligger i, at Kilde Automation fortsætter sin udvikling med alle sine dygtige automationseksperter, understøttet af Bila Group og vores andre specialister i søsterselskaberne, pointerer Jan B. Sørensen.

Muskler til mere udvikling i Skive

Hos Kilde Automation ser direktør Peter Friis frem til at fortsætte udviklingen af virksomheden under det nye ejerskab:

- Kilde Automation bliver en del af et projekt, der bruger dansk knowhow til at skabe jobs, vækst og innovation. Bila Groups mod på at opbygge en stærk aktør på et marked i kraftig vækst og lyst til at bygge videre på Kildes omfattende kompetencer giver vide muligheder for, at vi kan udvikle os som partner til industrien og som en attraktiv arbejdsplads i lokalområdet, siger Peter Friis, Kilde Automation.

Opkøbet af Kilde Automation er en fortsættelse af Bila Groups strategi om at konsolidere automationsbranchen og kommer i kølvandet på opkøbet af andre aktører i branchen, senest PJM A/S (tidligere Poul Johansen Maskiner).

- Det er nu et år siden, vi overtog PJM, som med stor succes er fortsat som en selvstændig enhed, hvor ledelsen og medarbejderne udvikler virksomheden, siger Johan Blach Petersen, bestyrelsesformand i Bila Group, og uddyber:

- De store danske industrikoncerner vokser hastigt og opkøber konkurrerende koncerner i udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi som automationspartner udvikler os til at kunne matche kravene fra disse koncerner i ind- og udland. Hvis ikke vi udvikler os, risikerer vi, at den danske fremstillingsindustri vælger store udenlandske automationsleverandører.

Dyb specialviden i mange brancher

De enkelte virksomheder i Bila Group specialiserer sig i automatisering rettet mod forskellige produktionsformer og kundesegmenter. For eksempel besidder Kilde Automation i dag en dyb kompetence indenfor plast- fremstillingsindustrien samt medico-industrien, Kilde vil derfor som udgangspunkt betjene kunderne i disse segmenter.

Samtidig udvikler Bila Group best practice på alle relevante områder som projektstyring, systematik i maskin- og løsningsudvikling, softwareudvikling og meget mere. Målet er at kunne levere de bedste og mest konkurrencedygtige løsninger til kunderne, have tilstrækkelig kapacitet samt at kunne tilbyde service internationalt.

Bila Group forventer en øget efterspørgsel i de kommende år, dels i kølvandet af en vis investeringstørke under Covid-19-årene og dels på grund af den øgede interesse for hjemtagning af produktion eller nearby sourcing, hvor produktion flyttes fra Asien til Europa.

Bila er nu 11 steder i Danmark

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny bog fortæller om historiske huse, byggemetoder og tidstypiske detaljer
Søndergaard forventer prispres og mere grøn omstilling
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094