23948sdkhjf

Ny udfordring for Koldings Martina City: Lang forsinkelse også en realitet

Aftalen om de forberedende arbejder til den nye bydel Marina City i Kolding, som får omkring 350 boliger og 1.000 bådpladser, blev indgået i sommers med Munck Munck Havne og Anlæg og Cowi som vinderhold. Kort efter kom en vigtig anlægstilladelse fra Kystdirektoratet i hus. 

Starten på arbejdet har dog meget lange udsigter. Klager fra en række foreninger og privatpersoner bremser den planlagte start nu til vinter, skriver JV.dk

Klagerne, som er indløbet hos Miljø-og Fødevareklagenævnet, går ifølge avisen dels på Kystdirektoratets anlægstilladelse, som giver mulighed for at inddrage otte hektar af søterritoriet til nyt land til Marina City, dels Kolding Kommunes VVM-tilladelse angående landfaste aktiviteter i den nye bydel.

Koldings marinebydel

Marina City skal etableres som en ny, bæredygtig bydel på sydsiden af Kolding Fjord. Her skal være bolig- og havnemiljø samt en marina med 1.000 bådpladser plus plads til opbevaring af mindst 500 både på land.

Bydelen skal have 325-350 boliger fordelt på bygningerne i op til otte etager, dog med mulighed for én byning på 16 etager. 

Foruden lystbådehavn og boliger skal der anlægges en havnepromenade med cafeer, klubhuse, servicebygninger, maritime erhverv, værksteder, overnatningsmuligheder og andre aktiviteter tilknyttet lystbådehavnen. Ud mod fjorden afsluttes med en stor marinapark.

Da klagerne har opsættende virkning, må der ikke startes op på anlægsarbejderne, inden der er truffet en afgørelse. 

Håber på vinteren 2022/2023

Og her spiller kommunens beslutning om, hvornår arbejdet skal - eller rettere ikke skal - udføres, ind. Kolding Kommune har sat et vindue for de fysiske anlægsarbejder til vinteren, da det vil påvirke natur og dyreliv i Kolding Fjord og Lillebælt i mindre grad. 

– Og vi ved ikke, hvor lang sagsbehandlingstid, vi kan forvente fra klagenævnet. Det vil vi få besked om indenfor nær fremtid fra klagenævnet, siger Kolding Kommunes by-og udviklingsdirektør Merete Dissing til JV.dk og uddyber: 

– Der er eksempler på sagsbehandlingstider på et halvt år, men der er også eksempler på op til to år. Under alle omstændigheder betyder det, at det ikke bliver i vinteren 2021/ 2022, at de marine anlægsarbejder igangsættes - men vi håber, at det bliver i vinteren 2022/ 2023.

Klagen kommer fra Kolding Bådelaug, By og Havn i Balance, Danmarks Fiskeriforening og tre privatpersoner.

Prishop på vandsportscenter

Marina City og elementer i den ny bydel er stødt på flere udfordringer den seneste tid.

I starten af august kom det frem, at prisen på det nye vandsportscenter i det påtænkte by- og marinaområde steg med en fjerdedel til forventeligt 50 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094