23948sdkhjf

Boligbyggeri i Aalborgs nye Limfjordsbydel tager form

Udviklingen på Stigsborg, en ny bydel i Nørresundby, har fuld fart, nu tager en af bydelens største bygninger, Havnebryggen, for alvor form. 

Repræsentanter fra de involverede byggeaktører, A. Enggaard, PFA Pension og Arkitema Architects, var tirsdag til rejsegilde for at fortælle mere om det markante byggeri, som forventes at stå færdigt i løbet af 2022.   

- Med rejsegildet har vi således nået en vigtig milepæl, som markerer, at nogle af de første beboere på Stigsborg inden længe kan flytte ind i den nye bydel, lyder det fra Anton Hessellund, direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, i en pressemeddelelse om rejsegildet.

De første af 150 boliger

Havnebryggen kommer til at bestå af 91 ejerboliger beliggende lige ned til Limfjorden og med udsigt over Aalborg. Lejlighederne er 55 til 155 kvm, hvilke skal give en blandet beboergruppe, fra seniorer og enlige til børnefamilier og yngre par. På Havnebryggen vil der være mulighed for at leje en gæstebolig, så man ikke behøver et ekstra værelse i lejligheden ved besøg.

I opførelsen af Havnebryggen har PFA Pension og A. Enggaard haft fokus på at skabe rammer for et beboerfællesskab. Derfor opføres Kanthusene centralt mellem lejlighedsbygningerne, hvilket bliver et fælles opholdsrum for beboerne med blandt andet loungeområder, fælles køkken og spiseområder. 

Boligbyggeriet på Havnebryggen udgør første etape i et større byggeri, som opføres af PFA Pension og A. Enggaard over en årrække. Sammen har duoen købt byggefelterne B6 og B8 på Stigsborg og har planer om at bygge i alt 150 boliger, hvoraf de første 91 boliger på byggefelt B6 snart står klar.

Fakta om Stigsborg og Stigsborg P/S

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces. 

Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle etape 1 af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej.1. etape har et samlet areal på cirka 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3. 

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne og mangfoldig bydel. 

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094