23948sdkhjf

Presset småkageproducent: Det er ren ragnarok

Jacobsens Bakery, der producerer eksport-småkager i stor stil i Hedensted, har udsigt til at miste 30 procent på bundlinjen i år, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ikke alene kan virksomheden slet ikke finde den nødvendige arbejdskraft. Kæmpestore prisstigninger på fragt og råvarer presser samtidig bageriet, der er afhængig af overarbejde hos de cirka 100 medarbejdere, fortæller indehaver og direktør Jan Jacobsen til mediet.

- Jeg har været i småkagebranchen siden 1985. I al den tid har jeg aldrig oplevet noget lignende. Aldrig nogensinde, fastslår Jan Jacobsen. Han konstaterer, at "du kan bande på, at det er op ad bakke lige nu", og at situationen er ren ragnarok.

Direktøren peger på, at virksomheden mangler alt fra uddannede industribagere og maskinteknikere til ufaglærte timelønnede, men at der nærmest ingen ansøgere kommer til stillingerne.

Dertil kommer så, at fragtpriserne det seneste år er fordoblet, og at der er udsigt til, at prisen på den største råvare, blik til dåserne, bliver op mod 80 procent dyrere fra næste år, nævner Jan Jacobsen i Vejle Amts Folkeblad.

Jacobsens Bakery havde i 2020 et overskud efter skat på 15,7 millioner kroner mod 14,6 millioner året før.

Virksomheden blev grundlagt i 1985 af Jan Jacobsen og hans far, Sigurd Jacobsen. I dag råder Jan Jacobsen over 51,1 procent af virksomheden, mens 49,9 procent er ejet af Givesco-koncernen.

Virksomheden koncentrerer sig om at fremstille Danish butter cookies og har ifølge sin hjemmeside en kapacitet på 885.000 dåser om ugen - svarende til, at der bliver produceret godt 7,5 millioner småkager i døgnet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079