23948sdkhjf

PensionDanmark bag 31.000 kvm blandede boliger

Herlev får et moderne og - med bagmændenes ord - nyskabende byområde, hvor ældrepleje, boliger, offentlig service og butiksliv forenes. 

Det står klart, efter at kommunalbestyrelsen i Herlev har vedtaget ambitionen for området, som er beliggende ved Gl. Hjortespringskole og Kildegårdsskolen. Området kommer til at indeholde 192 plejeboliger og 32 midlertidige boliger til kommunens ældre. Desuden vil der blive opført næsten 10.000 kvm livsstilsboliger, som fordeles på godt 100 lejligheder målrettet både familier og bofællesskaber for personer over 50, samt et mindre butiksområde.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Fakta om byggeriet:

Adresse: Krogestykket 33

Arkitekt: Erik Arkitekter

Areal: 31.190 kvm - heraf 13.060 kvm plejeboliger, 9.730 kvm livsstilsboliger, 8.200 kvm servicearealer og 200 kvm butik.

Lejere: Herlev Kommune (servicearealer samt anvisningsaftale for udlejning af plejeboliger til borgere, der af kommunen er visiteret til en plejebolig).

Parkeringspladser: Cirka 300

Forventet færdiggørelse: 2025

Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld

I det nye byområde opføres et udvidet plejecenter, som samler en række offentlige faciliteter som sygeplejeklinik, genoptræning og rådhusfunktioner i et nyt multihus. Her vil Herlev Kommune leje sig ind, mens plejeboligerne vil blive udlejet til kommunens ældre via en anvisningsaftale mellem kommunen og PensionDanmark. 

Der vil blive udskrevet et EU-udbud for at finde en totalentreprenør til byggeriet, som forventes at stå færdigt i 2025.

Offentlig-privat samarbejde

Fremtidens plejecenter og de private boliger er udviklet i et offentlig-privat samarbejde mellem Herlev Kommune og PensionDanmark, hvor kommunens medarbejdere med stor viden på plejeområdet har samarbejdet med private kompetencer inden for sundhedsområdet. 

For at sikre det bedst mulige indhold i plejecenteret er både personale, beboerrepræsentanter, pårørende, naboer, et professionelt projektteam og en styregruppe involveret i udviklingen. Der vil også blive arbejdet med atmosfære og stemninger i uderum for at skabe interaktion mellem plejecenter, skole, kollegie og boliger i området. 

Byggeriet vil blive udført, så det opfylder kriterierne til bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062