23948sdkhjf

Fik du læst: 100 nye sensorer på vej i den aarhusianske asfalt

100 nye sensorer skal graves ned i den aarhusianske asfalt. Nærmere bestemt på 100 offentlige parkeringspladser, der er udstyret med ladestandere til elbiler.

Pointen er at sende live-data i real-tid til elbilister over, hvilke ladestandere, der er henholdsvis ledige og optagede, så man slipper for at køre rundt i byen på evig jagt efter en p-plads med strøm.

Det er tech-virksomheden Papp, der i øvrigt også er fra Aarhus, ladeoperatør Clever og Aarhus Kommune der sammen har sat gang i et pilotprojekt, der skal gøre livet lettere for byens elbilister.

Live fra asfalten

Selvom forsøget i første omgang foregår i Aarhus, er der ifølge Papp og Clever et stort potentiale i at bruge data fra sensorer til at forbedre lademulighederne for elbilister i hele landet.

- Med det nye pilotprojekt vil vi ikke kun kunne fortælle, hvornår de 100 ladepladser er ledige. Vi vil også kunne benytte datamængderne til at beregne sandsynligheden for, hvornår andre ladepladser er ledige. Hvis vi lykkes med at udvikle den model i Aarhus, vil den formentlig kunne udbredes til resten af landet, idet vi forventer, at lademønstrene i de større byer vil være sammenlignelige, siger Tan Minh Tran, der er medstifter og adm. direktør hos Papp.

Hidtil har virksomheden fokuseret på at hjælpe bilister med at finde parkeringspladser og undgå p-afgifter, og det nye projekt er det første initiativ målrettet elbilister, som virksomheden er med til at drive.

Det er Clever, der bidrager til projektet med størstedelen af de 100 ladestandere. Det nye projekt er blot et ud af mange hos ladeoperatøren, der fokuserer på at bruge den nyeste teknologi til at optimere effektivitet og bæredygtighed for danskernes opladning af elbilerne.

- Hos Clever bruger vi teknologien til enten at gøre brugeroplevelsen bedre for elbilisterne eller at gøre opladningen grønnere. Pilotprojektet her er et godt skridt henimod at bringe vores app tættere på virkeligheden og forbedre ladeoplevelserne for elbilisterne (...), siger Niels Frøhlke, Digital Manager hos Clever.

Med det nye pilotprojekt forventer Clever inden udgangen af 2021 at kunne benytte data fra forsøget, så alle – kunder såvel som ikke-kunder – kan bruge Clevers app til at se, hvor der er ledige, offentlige ladestandere i Aarhus.

De første sensorer sættes i asfalten ved Clevers ladestandere på Haderslevgade i Aarhus C torsdag den 19. august kl. 13.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111