23948sdkhjf

Flere hundrede til demonstration foran Sydbank: Vi kan ikke sælge vores træer til de penge

Flere hundrede juletræsproducenter demonstrerede onsdag foran Sydbanks hovedsæde i Aabenraa.

De er utilfredse med, at banken for to år siden overtog juletræsproducenten Green Team Group, som holder til i Billund. Demonstranterne er af den opfattelse, at Sydbank holder hånden under Green Team med gældseftergivelse. Det gør ifølge de fremmødte, at prisen bliver dumpet, og dermed kan Green Team udkonkurrere de andre juletræsproducenter.

Henrik Abrahamsen er talsmand for demonstranterne og sagde følgende til Randers Amtsavis:

- Sydbank sørger for, at de har penge på kontoen hele tiden. Det kan vi andre ikke følge med i. Derfor gør vi opmærksom på, at det er et problem og måske en lovlighed, sagde Henrik Abrahamsen.

Demonstranterne mener, bankens ageren er ulovlig, fordi der står i bekendtgørelsen for banker og pengeinstitutter, at de kun midlertidigt må eje selskaber som juletræsproducenter. Sydbank argumenterer omvendt for, at ejerskabet kun er midlertidigt, og at de overtog juletræsselskabet for, at de kunne sikre ”sin egen finansiering af Green Team”.

De fremmødte kommer ifølge Randers Amtsavis fra både Sjælland og Tyskland. Det hele er organiseret af gruppen ”Fair konkurrence”.

Henrik Abrahamsen var i går morges i en relativ ophedet debat med Søren Hansen Reumert, der er kommunikations- og marketingdirektør i Sydbank. Sidstnævnte gav ikke meget for Abrahamsens argumenter.

- Der er utrolig meget af det her, som ikke er fakta – men ren vrøvl. Vi overtog det ikke i 2015, og vi dumper ikke priserne på markedet. Det er simpelthen noget vrøvl, sagde han i programmet Radio4 Morgen.

Det var til argumentet om, at Green Team sælger juletræer for 30 kroner. Kommunikations- og marketingdirektøren kunne dog ikke fortælle, hvad Green Team sælger et juletræ for.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11