23948sdkhjf

NRE bygger 143 boliger i kanalby – yderligere 300 venter

Der er for alvor blevet sat gang i opførelsen af AP Pensions 143 boliger i Carolinelunden, der er en del af Kanalbyen i Fredericia. 

NRE Denmark står som totalentreprenør for byggeriet, hvor AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, netop har markeret første spadestik. Det skriver selskabet i en pensionsselskabet i en pressemeddelelse. 

De 143 lejeboliger er fordelt på 128 lejligheder, 10 rækkehuse og fem town houses i to etager. Lejlighederne opføres med stor variation i størrelserne fra 45 til 125 kvm. Boligerne er fordelt på to byggefelter, som AP Pension har købt af Kanalbyen, der er ejet af Fredericia Kommune og Realdania By & Byg. 

– Med boligernes forskellige størrelser vil de kunne appellere til folk i alle aldre, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, konstaterende i meddelelsen og peger på, at de kommende beboere får Lillebælt på den ene side og Fredericias gamle historiske centrum på den anden side. 

De 143 boliger, der alle bliver svanemærkede, får enten altaner eller private terrasser. Herudover kommer der en stor fælles gård, der ligger i forbindelse med den store park Søndervold, der er ved at blive opført. Fra et fælles orangeri bliver der desuden udsigt til Lillebælt. 

En tredjedel af helheden 

Starten på byggeriet i Carolinelund er samtidig starten på en samlet plan for 450 lejeboliger og en promenade med kunstoplevelser, som AP Pension og Kanalbyen præsenterede i december 2019. Med mere end 38.000 etagemeter var aftalen på daværende tidspunkt den hidtil mest voluminøse i den fredericianske kanalbys historie. 

– Carolinelunden har en central placering i Kanalbyen, og med de varierede boliger, som AP Pension opfører, føler vi os sikre på, at der vil blive skabt en masse liv i Carolinelunden, når boligerne er færdige. Samtidig er vi meget glade for, at AP Pension i sit arbejde med projektet har udvist stor respekt for det område, som de bygger i, så boligerne kommer til at passe ind i området, siger projektdirektør hos Kanalbyen, Tim Halvorsen, om den første fase.

Helhedsplanen er formet af Arkitema Architects. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.313