23948sdkhjf

Green Impact Ventures smidt ud af fondsbørsen: Forstå sagen på 2 minutter

Sagen kort:

Virksomheden blev børsnoteret i maj 2019 under navnet Waturu Holding. Virksomheden hentede over 17 millioner kroner fra aktionærer ved entreen på børsen og havde ambitioner om at udvikle en decentral vandvarmer, som både skulle være miljøvenlig og reducere mængden af bakterier i vandet.

I perioden fra børsnoteringen frem mod suspenderingen havde virksomheden ikke sendt et eneste produkt på gaden. 

Nasdaq suspenderede handel med Green Impact Ventures’ (der den gang hed Waturu Holding) aktier den 23. december 2020. 

Argumentet var, at ”der er væsentlig usikkerhed om, hvorvidt virksomheden overholder First North Growth Market Rulebook”, lød det fra fondsbørsen. 

Suspenderingen kom efter, at Green Impact Ventures kom i Finanstilsynets søgelys for mulig markedsmanipulation

Herefter fulgte en periode, hvor selskabets revisor Beierholm og virksomhedens børsrådgiver Tofte & Co. begge havde afbudt samarbejdet med greentech-virksomheden.

Den 25. januar, godt en måned efter suspenderingen, valgte bestyrelsesformand Thomas Marschall og bestyrelsesmedlemmerne Anders Skov og
Bjørn Kaare Jensena at forlade bestyrelsen hos Waturu Holding

I starten af april 2021 præsenterede virksomheden en årsrapport med en omsætning på 0 kroner. Det var dermed ikke lykkedes for virksomheden at sende et produkt på gaden.

Virksomhedens aktionærer gik til en advokat i løbet af foråret for at undersøge, om Waturu kunne holdes ansvarlige for det tab, som aktionærerne forventer kommer.

I løbet af foråret præsenterede virksomheden aftale med en distributør i Uganda på 100 vandvarmere. Samtidig barslede virksomheden med en joint venture i Pakistan for at starte en produktion der.

26. maj kunne virksomheden så meddele, at de skiftede navn fra Waturu til Green Impact Ventures A/S. 

- Det nye navn afspejler bedre den strategi selskabet forfølger, og det er bestyrelsens forventning at investorer med det nye navn, får lettere ved at forstå selskabets forretningsstruktur, med ejerskab og drift af selskaber indenfor vandvarmer/renser-, akvakultur/dambrug- og medtech/medico-branchen, lød begrundelsen fra selskabet.

Waturu-navnet lever dog videre i driftsselskabet Waturu Aps og som brand-navn på selskabets decentrale vandvarmer- og vandrensningsprodukter.

19. august kom dommen fra Nasdaq First North: Green Impact Ventures A/S er smidt ud af fondsbørsen. I følge finans.dk gælder det fra 17. september. I den mellemliggende periode vil aktierne fortsat være suspenderet for handel.

Toke Reedz, administrerende direktør i Green Impact Ventures oplyser i en selskabsmeddelse, at virksomheden vil klage over afgørelsen til Finanstilsynet og overvejer samtidig at stævne fondsbørsen for at trække sagen i langdrag og for at koste virksomheden penge. 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094