23948sdkhjf

Byggecenterkæde støtter mand-til-mand gadefodbold (m/k)

Bygma har indgået et sponsorat med Copenhagen Panna House, der støtter engagement, ansvar og lederskab i ungdomskulturen gennem gadefodbold-spillet Panna

Panna er oprindelig opstået i Holland i udsatte boligområder for unge der manglede træningsfaciliteter, eller ikke havde råd til træning. Spillet er et vildt og tempofyldt spil, der spilles 1-mod-1 på små baner. Det foregår til musik med fokus på tekniske aspekter, hvor man besejrer modstanderen gennem tricks og finter.

I Danmark er spillet startet af 28-årige Kristoffer Liicht, der i 2013 sammen med to andre etablerede Copenhagen Panna House, som er et street-fællesskab omkring panna der i dag vinder kraftigt frem i ungdomskulturen. Copenhagen Panna House er på få år blevet en ledende kraft inden for den internationale gadefodboldverden.

- Vi har en ambition om at skabe en unik ramme igennem gadefodbolden som giver næring til engagement, lederskab og ansvar inden for byernes ungdomskulturer, siger Kristoffer Liicht.

Fællesskabet styrker de unge

- Formålet harmonerer godt med Bygmas fokus på at styrke og motivere unge mennesker til at tage ansvar for deres egen læring, og det har en direkte værdikobling til vores Bygma Akademi,  siger marketingdirektør i Bygma Lasse Weien Svendsen.

- Vi har haft nogle gode snakke med Copenhagen Panna House om hvordan deres virke i miljøet på forskellige måder bidrager til at være ”starten på noget stort”.

Svarene rækker lige fra venskaber over udvikling til et nyt og livsændrende kapitel i livet, så der er ingen tvivl om at fællesskabet styrker de unge”.

VM Under Buen

Det har resulteret i at de danske panna-spillere nu optræder i Bygma-trøjer under VM i Panna, der afvikles i den kommende weekend Under Buen i København. Her mødes spillere fra ca. 25 lande til en flot og underholdende turnering, der streames over hele verden. Tidligere turneringer har været vist på de sociale medier op til 6 mio. gange.

Det er også under Bispeengbuen at Copenhagen Panna House har sine daglige aktiviteter. ”Her har både drenge og piger et fristed, hvor de kan spille fodbold, træne teknik og være sammen på en helt uformel måde. Vi har et fællesskab, hvor mange kommer for at finde sig selv som individ,  siger Kristoffer Liicht.

Interesserede kan følge med i VM i Panna den 21. august kl. 18-22 på linket:

https://youtu.be/UWlaxoqUrDA

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.515