23948sdkhjf

Grønt løft til glemt bydel i Købehavn

Folehavebebyggelse, der ligger ved Ring 2 mellem Valby og Hvidovre som et glemt område af København, får nu et grønt byrum, der skal tegnes af arkitektfirmaet 1:1 Landskab. Her skal skabes et fælles mødested for områdets forskellige foreninger og brugergrupper. 

– Københavns Kommune og Områdefornyelse Folehavekvarteret har afholdt en række brugerprocesser allerede og har formuleret et program med en masse ønsker til byrummet. Nu skal vi i gang med en stor borgerdialog hen over efteråret, hvor vi skal blive klogere på brugernes ønsker, siger partner i 1:1 Landskab Jacob Kamp i en pressemeddelelse. 

Projektet udformes i samarbejde med Via Trafik, da en del af vejen Kirsebærhaven skal trafiksaneres og gøres mere trafiksikker i forbindelse med projektet.

Derudover er lysbureauet Fortheloveoflight med på holdet. Lysdesignerne skal hjælpe med at skabe den særlige stemning, som gør pladsen til et lysende og trygt samlingspunkt for hele bydelen. 

– Vi vil skabe et byrum, som indeholder en masse funktioner og indfrier brugernes ønsker. Men det skal også være et byrum, som overrasker, gør hverdagen poetisk og skaber en klar identitet, så Folehavekvarteret får sit helt eget pejlemærke, siger Jacob Kamp. 

Fra bagside til forside 

Københavns Kommune og Områdefornyelse Folehavekvarteret har - ifølge 1:1 Landskab - valgt arkitektfirmaet blandt andet fordi firmaet tidligere har skabt små lommer i byen på Scandiagade i Sydhavnen og Smedetoften i Nordvest.  

– Alle tre steder ligger i et glemt hjørne af byen, der kun er kendt af de lokale. Beboerne er glade for at bo der, men oplever mange fordomme fra folk udefra. Et byrum kan give en ny fortælling, noget at være stolt af og vise frem, siger Jacob Kamp og forsætter:

Projektet begynder med borgerinddragelse i efteråret, dernæst et dispositionsforslag, som munder ud i et projektforslag til foråret, som skal behandles politisk. Første spadestik tages i foråret 2023.

Projektet er finansieret af Københavns Kommune samt Realdania og Lokale og Anlægsfonden under kampagnen Fælles Rum.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flertal afsætter 1,3 milliarder til bedre arbejdsmiljø: Har fokus på "social dumping"
Fyns største rådgivende ingeniør har underskud
Lobbyorganisation: Rederibranchen har jo modarbejdet, at der skulle komme en OECD-skat
Svensk kommune: Det haster med løsninger for godstrafikken
Forbrugerrådet blæser til kamp mod uklare el-regninger
Danske virksomheder kan tjene stort på at få USA gennem den grønne omstilling
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
SCMNews
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078