23948sdkhjf

Akut mangel på hænder: Region og kommune opretter nye praktikpladser til sygeplejersker

Region Hovedstaden og Københavns Kommune har i fællesskab oprettet 25 nye praktikpladser for at få flere sygeplejersker.

Det sker i et forsøg for at afhjælpe den nærmest akutte mangel på sygeplejersker, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ifølge en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering står det så skidt til, at omkring hvert andet forsøg på at ansætte en sygeplejerske mislykkes. 

- Vi mangler desperat sygeplejersker i København. Det skal vi have løst, hvis vi også fremover skal kunne tilbyde en værdig ældre- og sygepleje. Vi får desværre ikke den hjælp fra regeringen, som vi i den grad har brug for. I stedet for at sætte ind nu, vil de hellere vente på, at en ”robusthedskommission” kommer frem til det, vi allerede ved – at vi skal uddanne flere. De 25 nye praktikpladser til sygeplejerskestuderende er en dråbe i havet, men vi er så pressede på daglig drift, så det er det muliges kunst, siger Sisse Marie Welling (SF), den københavnske sundheds- og omsorgsborgmester.

Hverken kommunen eller regionen kan alene sikre flere sygeplejersker – det er kun staten, der kan øge dimensioneringen af studiepladser. Men det kræver også flere praktikpladser i kommune og region, og det er netop det, parterne er gået sammen om nu.

- (…) Det er klart, at 25 ekstra praktikpladser ikke løser udfordringen. Regeringen bør sikre, at økonomien til regioner og kommuner følger med, når vi skal uddanne flere. Det er nødvendigt for, at vi kan prioritere den del af uddannelsen, der foregår ude på afdelingerne og i kommunerne, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Med aftalen mellem regionen og kommunen vil dimensioneringen på Københavns Professionshøjskole kunne øges med 25 til i alt 1.320 pladser i 2022/23.

Fakta

  • Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) analyserer løbende rekrutteringssituationen på danske arbejdspladser, herunder i regionerne. I andet halvår af 2021 (juni-november 2021) endte 47 pct. af de opslåede sygeplejerskestillinger i Region Hovedstaden som ’forgæves rekruttering’.
  • Dimensioneringen på sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole er de seneste 5 år steget med 146 pladser.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125