23948sdkhjf

Bygger brintfabrik til 150 millioner i Fredericia med lokal hovedentreprenør

Entreprenørfirmaet CJ fra Fredericia står i spidsen for byggeriet af en ny brintfabrik i en netop Fredericia, HySynergy. Det oplyser Everfuel, et af selskaberne bag anlægget i en pressemeddelelse.

Anlægsbudgettet på projektet er på over 150 mio. kr., og her er vel at mærke tale om fase et, som bliver et 20 MW elektrolyse- og Power-to-X- anlæg, og efter planen står færdigt sommeren 2022. Derefter er det planen, at anlægget skal udvides til 300 MW i 2025.

Ifølge Everfuel er det planen, at anlægget op sigt udvides til 1 GW i fuld skala. 

Fra Jonathan Smetana, adm. direktør i CJ, lyder der forventeligt glade toner: 

– Vi er meget stolte over den tillid, Everfuel viser CJ ved at lade os stå i spidsen for et så vigtigt initiativ, der fremmer den grønne omstilling, siger entreprenørdirektøren i pressemeddelelsen. 

Nærværende første fase af projektet er støttet af Energistyrelsen med 48 mio. kr. 

Bag HySynergy står selskaberne Everfuel, Crossbridge Energy A/S, Ewii, Trefor, Aktive Energi Anlæg, Tvis og Energinet.

Nu er det officielt og vi kan med stolthed fortælle, at vi er udvalgt til at være entreprenør på Europas største Power-to-X HySynergy anlæg.
Anlægget bygges for Everfuel og skal ligge i Fredericia. Det store HySynergy anlæg bygges over to etaper. Første etape er et 20 MW elektrolyse- og Power-to-X- anlæg, som forventes at stå færdigt sommeren 2022.  Derefter er det planen, at anlægget skal udvides til 300 MW i 2025.
D. 18. august 2021 blev første spadestik taget af blandt andet klima- og miljøminister Dan Jørgensen og den adm. Direktør for hhv. Crossbridge Energy A/S og Everfuel.
Vi er klar til at komme i gang med arbejdet – følg med her for løbende at se opdateringer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.083