23948sdkhjf

Griseproduktion har kurs mod rekord

Selv om priserne på svinekød er faldet voldsomt de seneste måneder, fortsætter danske landmænd med at øge produktionen - så meget, at den totale produktion nu ventes at blive rekordstor i år.

Det skriver Finans.

Ifølge en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer, L&F, ser det ud til, at produktionen i år vil stige med næsten 1,1 million til 33,6 millioner grise, det klart højeste tal nogensinde.

- Selv om priserne den seneste tid er faldet stejlt, skal man huske, at 2020 og 2021 i gennemsnit har budt på fornuftige priser og god økonomi for producenterne. Desuden er der tale om en produktion, hvor man ikke bare lige kan skrue op og ned. Beslutningen om, hvor mange grise der skal produceres nu og de kommende måneder, er truffet for lang tid siden, siger markedsanalytiker Karsten Flemin, L&F, til Finans.

Mediet peger på, at det store antal grise giver travlhed på de danske slagterier, som i år ventes at slagte 18,8 millioner grise, næsten 1,3 millioner flere end sidste år. Resten af grisene bliver eksporteret levende til lande som Tyskland og Polen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109