23948sdkhjf

Cadeler opnår tredobling af omsætning og vender tilbage til plus på bundlinjen

Dansk-norske offshore vindrederi Cadeler har netop offentliggjort sit regnskab for de første seks måneder af 2021. Regnskabet viser en markant øget omsætning, og virksomheden har nu igen sorte tal på bundlinjen. Den positive udvikling skyldes en stor efterspørgsel efter rederiets installationsskibe kombineret med stigende rater.

Cadeler, der er specialiseret inden for installation, drift og vedligehold af havvindmøller, lander en omsætning på 32 mio. euro efter årets første seks måneder. Det svarer til mere end en tredobling sammenlignet med samme periode sidste år. 

Rederiet har derfor valgt at opjustere sine forventninger til 2021 fra en omsætning på 56-63 mio. euro til 59-63 mio. euro.

Flere optioner udnyttes

Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler A/S, er tilfreds med resultaterne, som indtil videre lever op til forventningerne til året: 

- På trods af pandemiens negative indvirkning på vores forretning, har vi formået at realisere vores forventninger til de første seks måneder af 2021.

- Det skyldes hovedsageligt, at vores kunder i højere grad benytter sig af optionerne i deres kontrakter samt forbedrede rater for brug af vores installationsskibe som følge af den øgede efterspørgsel, siger han og tilføjer, at virksomhedens installationsskibe således havde en høj udnyttelsesgrad i første halvdel af 2021. 

Har overtaget ejerskab af skibe

Cadeler har det seneste halvår reduceret sine salgsomkostninger med hele 20 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. De faldende omkostninger skyldes i høj grad vindrederiets køb af de to installationsskibe ’Wind Orca’ and ’Wind Osprey’, som bevirker, at Cadeler ikke længere skal betale lejeafgifter. 

Udgifter relateret til sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med coronapandemien, fremskudte investeringer i organisationens fortsatte udvikling, herunder rekruttering af nøglemedarbejdere samt investeringer i nye projekter, har til gengæld været med til at øge vindrederiets omkostninger. 

Derfor har Cadeler, der er noteret på børsen i Oslo, valgt at justere sine forventninger til dette års EBITDAR, der nu lyder på 26-30 mio. euro i stedet for de tidligere oplyste 26-33 mio. euro.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14