23948sdkhjf

Tvivl om bæreevne - Odense lukker skolebygning

Undersøgelser i forbindelse med sommerens renoveringer af Næsby Skole i Odense får nu Odense Kommune til at lukke en del af skolen. Det drejer sig om den nyeste del af Næsby Skole, der trods betegnelsen er fra 1965, der ikke har det, kommunen betegner som ønsket sikkerhedsmargen i forhold til undervisning anno 2021.

- Vi har taget boreprøver af etageadskillelsen og haft en rådgivende ingeniør til at regne på bæreevnen. Konklusionen er, at vi ikke har den ønskede sikkerhedsmargen til, at lokalerne kan bruges, som undervisningen er i dag, siger Per Rygaard, kontorchef for Byggeri og Ejendomme, i pressemeddelelsen fra Odense Kommune. 

Bygningen blev undersøgt efter, at håndværkere i forsommeren renoverede gulve og lofter. Her målte teknikere en såkaldt nedbøjning på 35-40 millimeter. 

By- og Kulturforvaltningen bad derfor en rådgivende ingeniør om at gå bygningen igennem. Siden har forvaltningen taget en boreprøve fra etageadskillelsen og fået regnet på statikken. Konstruktionen er bygget til at bevæge sig, og den målte nedbøjning giver anledning til skærpet opmærksomhed. Den observerede udbøjning er stabil og har været det siden forsommeren, påpeger kommunen. 

Afventer second opinion 

Beregningerne er foretaget af Henry Jensen Rådgivende Ingeniører, og By- og Kulturforvaltningen har bestilt en second opinion hos et andet firma forud for renoveringen af etageadskillelsen med understøtning med en stålkonstruktion. 

By- og Kulturforvaltningen har målt på nedbøjningen med faste intervaller, og der er ikke konstateret ændringer og heller ikke en større nedbøjning end den tilladte. 

- Nedbøjningen er i den øvre ende uden, at det betyder fare. Men Næsby Skole skal kunne anvendes til moderne undervisning og øvrige fritidsaktiviteter, og derfor går vi nu i gang med at projektere understøtningen, siger Per Rygaard. 

Situationen er ny, og i løbet af de næste 14 dage vil By- og Kulturforvaltningen lægge en plan for, hvordan renoveringen vil foregå. 

Lukningen af skolebygningen betyder, at elever fra 4. klasse og op må modtage fjernundervisning, mens der findes en løsning på, hvordan de igen kan møde i skole.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.174