23948sdkhjf

Effekt-hold vinder titusindvis af kvadratmeter i Middelfart

Onsdag eftermiddag blev vinderen af visionskonkurrencen for Trafikhavnen i Middelfart kåret i form af et hold bestående af arkitektfirmaet Effekt i samarbejde med Rambøll Danmark, Metabolic og Carlberg.

Vinderprojektet kombinerer bæredygtigt byggeri og parklignende udeområder, som vil danne et nyt samlingssted langs havnen. Her vil blandt andet et havnebad give nye muligheder for at nyde samspillet mellem byen og Lillebælt.

– Med trafikhavnen har vi mulighed for at skabe et levende laboratorium for den grønne omstilling på byniveau. Vi håber at vi sammen kan skabe et eksempelprojekt, der kan skabe værdi langt ud over kommunens grænser og vi glæder os til det forestående samarbejde med Middelfart Kommune, siger partner i Effekt, Sinus Lynge, i pressemeddelelsen.

Arrangementet er kulminationen på den visionskonkurrence for Trafikhavnen, som er afviklet i løbet af foråret og sommeren 2021. Målet har været at undersøge mulighederne for at omdanne Trafikhavnen til et nyt bykvarter, der binder bymidten og de omkringliggende bykvarterer sammen med havnefronten langs Lillebælt.

Arealet for visionsplanen tæller samlet små 54.000 kvm. Herunder er et grundareal på cirka 10.500 kvm, som firmaet Selfinvest i april i vandt udbuddet af med et projekt med kontorbygninger og bolighuse på samlet 12.500 kvm.

De tre prækvalificerede hold i visionskonkurrencen: 

Team Sleth: Sleth, EKJ Rådgivende Ingeniører, Urban Creators, Bureau Detours og Ellen Braae. 

Team Effekt: Effekt, Rambøll Danmark, Metabolic og Carlberg. 

Team Vandkunsten: Tegnestuen Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Bactocon, Raw Mobility og Cushman & Wakefield / RED

Tre prækvalificerede hold med henholdsvis arkitektfirmaerne Effekt, Sleth og Vandkunsten i front er kommet med hvert deres visionsforslag til Trafikhavnen. 

Arbejdet fortsætter ind i foråret

Visionskonkurrencen danner udgangspunkt for den videre udvikling af Trafikhavnen, så der de næste mange år kan udvikles et nyt, levende, mangfoldigt, bæredygtigt og klimatilpasset bykvarter ved havnen. Et kvarter, som indgår i en sammenhængende fortælling og udvikling på tværs af Middelfarts langstrakte midtby ved Lillebælt.

I perioden fra august 2021 til foråret 2022 skal det vindende team arbejde sammen med Middelfart Kommune om en strategisk udviklingsplan for Trafikhavnen. Arbejdet med planen vil ske i dialog med Middelfarts borgere og områdets interessenter, og der blive taget afsæt i vinderforslaget og idéer fra de øvrige konkurrenceforslag.

Udviklingsplanen er det første skridt på vejen i en længere udviklingsproces, og der vil gå nogle år, inden det nye bykvarter er fuldt udviklet.

Trafikhavnen - visionsplanen i tal

Arealet for visionsplanen: 53.721 kvm

Arealet for visionsplanen forventes at munde ud i cirka 300-400 boliger. 

Middelfart Kommune igangsætter visionskonkurrencen i samarbejde med rådgivningsfirmaet Grandville. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156