23948sdkhjf

Stor dag for stor specialskole i Aarhus

Håndværkere, børn og medarbejdere var torsdag samlet til rejsegilde i det vestlige Aarhus, hvor Tovshøjskolen er midt i en omfattende modernisering og udvidelse til et nyt specialpædagogisk miljø for børn i specialskole og -dagtilbud. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Hovedentreprenøren i front på projektet er vejlensiske STB Byg, der vandt opgaven i slutningen af 2020. 

Projektet består af ombygning og udvidelse, af den eksisterende tresporede folkeskole: En eksisterende pedelbolig rives ned, der opføres seks nye tilbygning på i alt cirka 1.550 kvm, og den 16.110 kvm store skole ombygges og renoveres. De eksisterende bygninger indrettes dermed med klasseværelser og faglokaler til børnenes særlige behov. Desuden etableres der nye hygiejnerum og toiletfaciliteter med moderne velfærdsteknologi.  

Anlægssummen ligger på cirka 121 mio. kr.

Fra sommeren 2022 flytter den nuværende Stensagerskolen og afdelingen Skovhøj fra dagtilbuddet Skovbrynet sammen i den ombyggede skole, der skal rumme omkring 270 børn og unge.  Det nye fælles miljø samler også flere funktioner i ét hus, herunder tandklinik, svømmehal og idrætsfaciliteter til specialområdet. 

Efterspørgslen efter specialpladser i vuggestue og børnehave til børn med diagnoser eller handicap er stort. Efter flytningen kan daginstitutionen udvide med flere pladser - fra 17 til 26 pladser. Med dagtilbud og skole under samme tag vil flere børn opleve en tryg overgang fra børnehave til skoleliv. 

Daginstitutionen Skovhøj kommer fra midlertidige barakker, mens Stensagerskolen har til huse i nedslidte bygninger med dårlige adgangs- og parkeringsforhold. I de nye rammer får de mere plads, mens bygningerne og udearealerne bliver tilpasset børnenes og de unges særlige behov.

De nye rammer til Stensagerskolen og børn fra Skovbrynet

Ombygning af Tovshøjskolen til specialskole og specialdagtilbud ventes færdig ultimo maj 2022. 

De 26 nye dagtilbudspladser er målrettet børn, som efter Serviceloven har behov for hjælp eller særlig støtte på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. 

Flytningen til Tovshøjskolen kan gennemføres, uden at de cirka 260 børn og unge samt medarbejdere skal genhuses. 

Placeringen af specialinstitutionen giver fordele i form af det eksisterende varmtvandsbassin, niveaufri adgang til lokaler samt bedre trafik- og parkeringsforhold. 

Anlægssum: ca. 121 mio. kr. Finansieringen er tidligere bevilget af byrådet til flytning af Stensagerskolen, og hertil kommer penge til overholdelse af pasningsgarantien i Aarhus Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.092