23948sdkhjf

Politikere bremser skolebyggeri til 286 millioner

Bygning efter bygning er skudt op på Aarhus’ nye bydel, Aarhus Ø, og beboerne bliver stadig flere. Men nu må børnefamilierne i området se langt efter et nyt skoletilbud i den vandomkransede bydel.

Med Aarhus Byråds nylige budgetforlig er planerne for en ny skole til 286 mio. kr. på Aarhus Ø udskudt på ubestemt tid. De mange millioner var ellers afsat til anlægsprojektet i kommunens investeringsplan for 2024-2033, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Valget kobler kommunen på elevtalsprognoser, som viser, at antallet af elever i midtbyen vil være aftagende i de kommende år, hvorfor der indtil videre ikke bliver behov for skolen.

Midler fra det udskudte skolebyggeri - 197 mio. kr. – afsættes i stedet til udbygninger af to andre skoler. 

De 44 mio. kr. er afsat til en udbygning af Engdalskolen i Brabrand og de 153 mio. kr. til en udbygning af Risskov Skole.

– Prognoserne viser, at alle skoler i midtbyen vil have for få elever til at udfylde deres lokaler om ti år. En ny skole på Aarhus Ø risikerer derfor bare at udhule de eksisterende skolers elevgrundlag, og så mener vi, at pengene er bedre brugt på at udbygge Engdalskolen og Risskov Skole, som nu og i fremtiden vil mangle undervisningslokaler til et stigende antal elever, siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, i pressemeddelelsen.

På Engdalskolen forventes det ifølge skoleprognoserne, at der om fem år vil mangle seks lokaler. Efter 10 år vil det tal være steget til otte undervisningslokaler. På Risskov Skole er eleverne allerede i dag tre undervisningslokaler i underskud. Om 10 år vil de mangle hele 12 lokaler.

Åbner en dør for skolebyggeri 

Selvom skoleplanerne på Aarhus Ø er parkeret for nu, vil der løbende blive holdt øje med, om der i fremtiden opstår behov for en skole i bydelen. Som en del af budgetforliget er det derfor beskrevet, at man senest i 2027 vil revurdere situationen på baggrund af udviklingen i børnetallet og en samlet analyse af skoledækningen i midtbyen.

Beløbet til byggeriet af den nye skole på Aarhus Ø indeholdt desuden midler til etableringen af idrætsfaglokaler. Som erstatning for idrætsfaglokalerne på skolen, som nu ikke opføres, er det i budgetforliget beskrevet, at der skal etableres idrætsfaciliteter et sted på Aarhus Ø. Pengene til det findes i de afsatte midler til skolebyggeriet i investeringsplanen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Aarhus Kommune
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235