23948sdkhjf

Nystiftet selskab køber sidste byggefelt i Nærheden – 12.000 kvm nybyggeri på vej

10.000 kvm bæredygtige boliger samt 2.000 kvm erhverv og beboerhus, der skal være et samlingssted for hele den nye bydel. Det er hvad det nystiftede ejendomsselskab Home.Earth nu har indgået aftale med NærHeden P/S om at gøre til virkelighed i den spirende bydel Nærheden i Høje Taastrup Kommune. 

Og Home.Earths første byggeprojekt skal endda realiseres på de allersidste byggegrunde i Nærheden, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

- For Home.Earth, er Nærheden det perfekte projekt at starte med, da det opfylder alle vores krav til et projekt og vi kan arbejde med alle vores agendaer i Nærheden, siger stifter af Home.EarthRasmus Nørgaard, i pressemeddelelsen. 

Rasmus Nørgaard, som er tidligere medstfter af ejendomsudvikleren NREP, gik i foråret sammen med blandt andet tidligere GXN-direktør Kasper Guldager Jensen og etablerede Home.Earth. 

Grøn og social agenda 

Ifølge Home.Earth bliver der i Nærheden mulighed for at gå meget langt på både den grønne og den sociale agenda, som er de bærende søjler i virksomhedens tilgang til byudvikling. På klimaområdet rækker ambitionerne endnu videre end til at bygge CO2-neutralt: 

- Ved at arbejde med klimapositivt byggeri kan vi i Nærheden give de kommende beboere mulighed for selv at handle på det afledte ressourcepres som byggebranchen er ansvarlig for, siger Rasmus Nørgaard. 

Home.Earth har allerede sat arkitekter i gang med at slå stregerne til det nye byggeri og forventer at starte med at bygge i sommeren 2022.

Vælger lejere med omhu 

Home.Earth går ind i Nærheden med fokus på at bygge betalbare boliger for alle grupper i samfundet, og samtidig har det nystiftede ejendomsselskab høje ambitioner for de 2.000 kvm erhvervslokaler. De skal nemlig fungere som en social og levende samlingspunkt for alle beboere i Nærheden. 

– Vi tror på, at et skarpt kurateret udbud af cafeer, specialbutikker, værksteder, servicetilbud og andre kulturelle og kommercielle aktiviteter, vil skabe et inkluderende og levende byrum for beboere og besøgende i Nærheden, siger Rasmus Nørgaard, som dog ikke har tænkt sig at gribe de nye faciliteter ud af den blå luft: 

- Inden vi drømmer videre, starter vi med at kortlægge konkrete ønsker hos beboere og interessenter fra området, fortæller han.

Ambition: Betalbar og bæredygtig 

Home.Earth er et europæisk ejendomsselskab stiftet i starten af 2021, som – med egne ord – vil vise en ny vej frem for ejendomsbranchen med fokus på at udvikle betalbare, inklusive og bæredygtige boliger og byer. 

Bag Home.Earth står et erfarent hold af medstiftere med baggrunde i blandt andet byudvikling, investeringer, byudvikling, social mobilitet og bæredygtighed bosat i Danmark, Holland, Finland og Tyskland. Blandt dem er tidligere GXN-direktør Kasper Guldager Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079