23948sdkhjf

Forsinket og fordyret - endelig er flytteplanen klar på supersygehus

Flytningen fra de gamle hospitaler i Holstebro og Herning til Regionshospitalet Gødstrup vil være afsluttet den til 20. marts 2022, lyder det nu fra Region Midtjylland. 

Forsinkelser af forskellig art betød, at organisationen bag hospitalet i sommers ikke kunne komme med en endelig flytteplan. Tidligere på måneden kom det også frem, at den seneste forsinkelse koster 110 mio. kr. 

Kritiske forhold, der på forkant af sommeren satte en stopper for flytningen til det nye hospital, er nu ryddet af vejen. Dermed er en tidsplan også på plads, lyder det så nu. Flytningen begynder ved udgangen af januar 2021.

Byggeriets leverandører har givet tilsagn om, at de sidste udeståender i færdiggørelse og klargøring af byggeri og teknologi kan være på plads de nærmeste måneder, sådan at der kan gives en myndighedsgodkendelse og en endelig ibrugtagningstilladelse inden udgangen af 2021. 

- Det er et flyttetidspunkt, vi har jagtet nidkært for endeligt at få på plads, og som har taget noget længere tid, end vi havde regnet med. Men nu har vi en flyttedato, vi tror på, konstaterer hospitalsdirektør Poul Michaelsen i pressemeddelelsen fra Region Midtjylland. 

Tidsplanen for selve flytningen er tilrettelagt sådan at hospitalet i Holstebro flytter fra 31.januar til 13. februar og hospitalet i Herning fra 7. marts til 20.marts.

Første spadestik til hospitalet i Gødstrup blev taget i 2012, og planen lød oprindeligt, at første etape af sygehuset skulle stå klar i 2017.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109