23948sdkhjf

Køkkenkæmpe fastholder den tocifrede vækst og skruer op for forventningerne

Årets andet kvartal blev endnu en fortælling om vækst fra den børsnoterede danske køkkenkoncern TCM Group. Det viser et nyligt offentliggjort perioderegnskab fra virksomheden, der står bag Svane Køkkenet, Tvis, Nettoline og Kitchn.

Mens toplinjen i årets første tre måneder voksede 10,6 pct., lød væksten i andet kvartal på 11,7 pct., hvormed omsætningen nåede 291 mio.

–  Den organiske vækst var endnu højere på 14 pct., hvis vi tager højde for den negative indvirkning af frasalget af Svane Køkkenet-butikken i København, fortæller adm. direktør Torben Paulin, ifølge hvem væksten i kvartalet var drevet af alle fire brands.

Råvareknaphed har kostet

De højeste vækstrater skal dog findes inden for TCM’s gør-det-selv-segment, der rummer Nettoline og e-handelsplatformen kitchn.dk, og ser man på den geografiske fordeling er det uden for de danske grænser, fremgangen har været mest markant. I det danske, hvor TCM fortsat henter 90 pct. af omsætningen, lød toplinjevæksten på 9,7 pct., mens salget i andre lande voksede hele 34,6 pct. – det skal dog ses i lyset af, at andet kvartal 2020 ifølge koncernen selv var et ”svagt sammenligningsgrundlag”.

Også på bunden er der fremgang, og det justerede driftsresultat (EBIT) blev med 40,6 mio. kr. 8,6 pct. større end i andet kvartal 2020. Til gengæld har den frasolgte Svane-butik i København været med til at sende bruttomarginen et nyk ned fra 27,8 pct. i andet kvartal 2020 til 25,7 pct.

– Derudover var bruttomarginen negativt påvirket af en række udfordringer, som TCM Group stod overfor grundet leverandørrelaterede problemer med forstyrrelser i leveringen af råvarer, skriver koncernen og peger på, at de mitigerende handlinger har kostet i omegnen af 3 mio. kr.

Optimismen i god behold

Ser man samlet på TCM’s første halvår er omsætningen vokset 11,2 pct. til 571,8 mio. kr., mens periodens resultat lander på 56,6 mio. kr. sammenlignet med 52,8 mio. i 2020, og ifølge Torben Paulin er koncernens køkkener stadig i høj kurs, om end der også er truende skyer i horisonten.

– Vi ser et marked med fortsat god efterspørgsel fra vores kunder, men også med øget pres på råvarepriser og udfordringer med stabil tilgængelighed af råvarer, som medfører højere omkostninger, fortæller direktøren.

Ikke desto mindre har andet kvartal skubbet på optimismen i koncernen, der således har valgt at skrue en tak op for forventningerne til året.

– Baseret på den positive udvikling i første halvdel af året og de nuværende markedsvilkår, justerer vi vores finansielle forventninger. Vi estimerer nu en omsætning for 2021 i intervallet 1.090-1.120 millioner kroner, mens justeret EBIT forventes at nå imellem 148 millioner og 162 millioner kroner, udtaler Torben Paulin.

TCM Group A/S
mio. kr.  Q2 - 2021 Q2 - 2020
Nettoomsætning 290,7 260,2
Resultat af primær drift 42,6 39,6
Resultat før skat 40,8 38,7
Årets resultat 31,9 30,1
Balancesum 838,9 989,2
Egenkapital 418,4 525,5
Antal ansatte 504 480
Regnskabsperioden blev afsluttet 30. juni 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Lobbyorganisation: Rederibranchen har jo modarbejdet, at der skulle komme en OECD-skat
Svensk kommune: Det haster med løsninger for godstrafikken
Forbrugerrådet blæser til kamp mod uklare el-regninger
Danske virksomheder kan tjene stort på at få USA gennem den grønne omstilling
DI: Kilometerafgift er en byrde for forsyningskæden
Professor ser potentiale på over 8 mia. kr. for dansk brinteksport
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
SCMNews
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.109