23948sdkhjf

Stramning: Store bøder og fængselsstraf for salg af ulovlige maskiner

Straffen for at sende ulovlige maskiner og farlige produkter ud på markedet er blevet væsentligt strammet.

Det er sket med Lov om produktsikkerhed og markedsovervågning, der blev vedtaget sidste år og i dag er gældende på området.

Loven er ifølge Sikkerhedsstyrelsen en forenkling af tidligere lovgivning på området, og samtidig giver loven Sikkerhedsstyrelsen mulighed for at sætte ind over for overtrædelser med store bøder og krav om fængselsstraf.

Bøderne starter ved 50.000 kr., og det er poliitet, som håndterer sanktionerne på baggrund af anmeldeser fra styrelsen.

Blokering af online-platforme, der sælger ulovlige produkter, og anonyme køb af maskiner og varer som udgangspunkt for kontrol af et produkt er ligeldes blevet muligt for Sikkerhedsstyrelsen som konsekvens af den nye lovgivning.

Gratis webinar

Hos virksomheden Maskinsikkerhed ApS mærker man også behovet for information om de nye regler.

Derfor inviterer virksomheden til gratis webinar om de nye regler. Det sker den 8. september.

Direktør i Maskinsikkerhed ApS, Hans Morten Henriksen, siger som optakt til det gratis webinar, at de nye regler handler om mere end bøder og fængsel.

- Dels har et forsikringsselskab i en konkret sag nægtet udbetaling af erstatning med begrundelsen ”at maskinen var taget i brug uden CE-mærkning”, dels er en direktør bortvist for at ikke at have informeret bestyrelsen korrekt om mangler vedr CE-mærkningen af virksomhedens hovedprodukt, siger Hans Morten Henriksen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078