23948sdkhjf

Hiflux Filtration fortsætter sydeuropæisk fremmarch

Efter en succesrig etablering i Italien retter filterproducenten blikket mod den iberiske halvø

De fuldautomatiske filterløsninger fra Hedensted-virksomheden Hiflux Filtration bliver nu lanceret i både Spanien og Portugal. Efter intens søgning er der indgået nye partneraftaler, så virksomheden fremover er solidt repræsenteret på den iberiske halvø.

I første omgang vil der blive fokuseret på at vinde markedsandele i den store spanske levnedsmiddelindustri, og Martin Holgaard, salgsdirektør hos Hiflux Filtration, er overbevist om, at der er grobund for solid sydeuropæisk vækst.

- Vi har længe haft planer om at gå ind i Spanien. Coronapandemien forsinkede os, men nu er vi klar til at eksekvere. Landet har en kolossal fødevareindustri, der er ekstremt interessant. Vi har gearet organisationen til at servicere nye kunder og partnere i Sydeuropa. Køreplanen er klar, siger Martin Holgaard og hentyder til, at man har gjort sig værdifulde erfaringer i Italien, hvor virksomheden de senere år har oplevet flot fremgang.

- Vi ved, hvad det kræver at få foden indenfor. Det handler om tillidsopbygning gennem en høj tilstedeværelse og konstant levering af dokumentation om fordelene ved selvrensende filtre. Der kan i øvrigt drages flere paralleller mellem Italien og Spanien, når det gælder udrulningen af automationsløsninger, konstaterer Martin Holgaard.

Fin timing

I begge lande er der et stærkt tiltagende fokus på automatisering i fødevareindustrien. Der er planlagt massive investeringer, hvilket øger afsætningsmulighederne for de fuldautomatiske Auto-line filtre fra Hedensted. Covid19 satte en brat stopper for mange produktionsudvidelser og optimeringstiltag, men intentionerne er der stadig.

- Vi ser de samme tendenser i Spanien, som i Italien. Der er igen kommet skred i tingene, og timingen er rigtig fin for os – også i Portugal, siger Martin Holgaard og fortæller videre, at selvom potentialet i Portugal ikke er lige så stort som i Spanien, passer landet med små 10 millioner indbyggere fint ind i Hiflux-strategien.

- Vi vil være til stede i hele Europa. Portugal har en stor andel af lokale producenter indenfor fødevareproduktion, så der er spændende perspektiver, tilføjer han.

Godt momentum

I det hele taget er der fuld fart på eksportaktiviteterne her i efteråret. Udover de nye tiltag i det sydlige Europa, fortsætter den øgede indsats i Benelux-regionen. En indsats, der varetages af Hiflux Filtrations nye filialkontor i Holland. Hollænderne er også til stede på den store Pumps & Valves-messe i Rotterdam i begyndelsen af oktober måned, og Martin Holgaard erklærer, at man ikke har tænkt sig at slække på tempoet.

- Vi har et godt momentum på stort set alle markeder. Det skal vi udnytte. Det er tydeligt, at der igen er åbnet for investeringer i produktionsudstyr, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141