23948sdkhjf

HiFlux Filtration går ind i Storbritannien

Brexit stopper ikke HiFlux Filtrations ambitioner i Storbritannien. Det seneste år har Hedensted-virksomheden intensiveret eksportindsatsen og lukket en række aftaler med nye europæiske partnere.

Efter en veloverstået lancering i Spanien og Portugal er turen nu kommet til de britiske øer. Det er især producenterne i den engelske fødevareindustri, der skal introduceres for fordelene ved de fuldautomatiske væskefiltre.

Efter længere tids søgen har man indledt et samarbejde med Birmingham-baserede Industrial Trading Solutions Ltd. – en virksomhed, der allerede har et solidt fodfæste i markedet.

Benhård konkurrence

Martin Holgaard, salgsdirektør hos HiFlux Filtration, fortæller, at beslutningen om at udvide aktiviteterne er truffet på baggrund af grundige analyser af potentialet. Den nye satsning var dog afhængig af en veletableret partner.

- Der er benhård konkurrence i UK. Der findes flere indenlandske aktører på feltet, og Brexit har givet dem endnu bedre arbejdsbetingelser. Vi har ledt efter en samarbejdspartner, som allerede var kendte i markedet og som kunne se potentialet i vores produkter. Det kunne de i Birmingham, siger Martin Holgaard, og uddyber, at Industrial Trading Solutions Ltd. har årelang erfaring med levnedsmiddelindustrien.

I forvejen afsætter de pumper, varmevekslere og flow-udstyr til den hygiejniske sektor, og de komplementære produkter er en fordel for HiFlux-filtrene, mener Martin Holgaard.

- Vi kender det fra andre lande. Hvis vores partner i forvejen har et efterspurgt sortiment, får vi nemmere ved at vinde markedsandele, konstaterer Martin Holgaard.

Konkret interesse

Salgsingeniørerne hos HiFlux Filtration har i 2022 været i England flere gange for at deltage i fælles kundemøder med den nye partner. Interessen for de selvrensende væskefiltre er allerede konkret, og de første enheder bliver installeret senere på foråret.

Martin Holgaard er ikke overrasket over den hurtige respons, da levnedsmiddelindustrien i Storbritannien, herunder også den omfattende bryggerisektor, fokuserer målrettet på automationsløsninger.

- Et fuldautomatisk Auto-line filter kan bidrage til en væsentlig omkostningsreduktion og effektivisere en manuel proces. Vores analyser viste, at det var nu vi skulle opgradere og satse, hvis vi skulle med på vognen derovre. Der er et kæmpe vækstpotentiale for os. Ikke kun i England, men også på den anden side af kanalen, siger han.

Opgradering i Frankrig

Martin Holgaard hentyder til, at man netop har været på messe i Frankrig, hvor man deltog på CFIA Expo i Rennes. Udover at messedeltagelsen kastede en god portion relevante leads af sig, var formålet også at kigge efter en ny partner til det franske marked.

- Vi er i Frankrig allerede, men vi bliver nødt til at øge tilstedeværelsen lige så markant som i Storbritannien. Der er endnu ikke en aftale på plads, men vi har nogle forskellige muligheder, som vi vurderer. Vi ønsker at være solidt repræsenteret på alle de store markeder, slutter Martin Holgaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078