23948sdkhjf

Ny generation tager over hos Kapema

Tilbage i 2004 grundlagde Peter Mortensen Thisted-virksomheden Kapema. I dag er Kapema en af Danmarks største distributører af maskiner til metalindustrien.

Nu træder næste generations i skikkelse af Kristian Stück Mortensen ind som administrerende direktør og indtræder også i bestyrelsen.

Peter Mortensen træder ud af direktionen og bliver i stedet bestyrelsesformand. Den nuværende bestyrelsesformand, Geert Skovsgaard, fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen.

For Kapema er der tale om et velplanlagt generationsskifte.

- Det har noget med dåbsattesten at gøre – jeg bliver jo 65, konstaterer Peter Mortensen.

- Jeg har fortsat min gang i virksomheden hver dag, men det er på kraftigt nedsat tid. Og sådan vil det været et års tid eller to endnu, tilføjer han.

Viste hurtigt interesse for virksomheden

Kristian Stück Mortensen er uddannet på Aarhus Universitet, og har været en del af Kapema siden 2014.

- Han har sådan set været i virksomheden lige fra han kunne gå, hvor han er kommet her og har været med. Da han blev færdig med at læse og uddanne sig, var han klar til at træde ind i virksomheden. Det var ikke noget, der var specielt planlagt. Det skulle komme af egen interesse, og den var der heldigvis, fortæller Peter Mortensen.

- Så har han været her nogle år, hvor han startede op stille og roligt og kom ind i systemerne og lærte produkterne at kende, og det er gået rigtig godt. Og så i kombination med, at vi har en stab af rigtig dygtige og erfarne medarbejdere, både på kontoret og ude i marken, det letter jo sagen for en ny mand, fortsætter han.

Generationsskifte fuldendes i løbet af få år

Skiftet skal ses som et trin i det igangværende generationsskifte, som forventes fuldt implementeret i løbet af en kortere årrække.

- Der mangler nogle helt praktiske ting. Rent økonomisk skal der løftes nogle ting over. Der er en forudlagt plan, vi kører det økonomiske efter. Det betyder, at de sidste trin i den økonomiske plan føres ud i livet i løbet af to, max tre år, konstaterer Peter Mortensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125