23948sdkhjf

Møllebeslutning udsat: Eurowind Energy bygger alligevel

- Vi opfører projektet alligevel.

Sådan lyder det fra Joachim Steenstrup, head of public affairs hos Eurowind Energy.

Det drejer sig om virksomhedens projekt Marsvinslund, der omfatter tre møller og 12 hektar solceller. 

Når han siger, som han gør, er det fordi, der endnu engang er stukket en kæp i hjulet for projektet. 

Tidligere på året var det Miljø- og Fødevareklagenævnet, der ophævede og hjemviste Silkeborg Kommunes afgørelse fra oktober 2020. Her godkendte byrådet at den ene af vindmøllerne i projektet blev opført inden for skovbyggelinjen.

Hjemvisningen betød at Silkeborg Kommune måtte kigge på sagen og Eurowind Energys ansøgning én gang til. Forvaltningen i kommunen har efterfølgende indstillet til at den ansøgte dispensation fra skovbyggelinjen for den ene tidligere omtalte mølle godkendes. 

Den indstilling har Klima- og Miljøudvalget i kommunen ikke fulgt. I stedet er beslutningen om hvorvidt der skal gives dispensation udsat. 

Årsagen til at beslutningen om den tredje mølle er udskudt er, at man i kommunen vil have styr på linjeføringen for en eventuel kommende motorvej i området.

Hos Eurowind Energy er Joachim Steenstrup en smule forundret over lige netop den beslutning. Men det får ikke nogen betydning for de resterende to møller og de 12 hektar sol. 

- Vi bygger projektet med to møller. Vi ville jo gerne have haft den tredje mølle med, men i mangel af bedre bygger vi det, vi har godkendelse til nu og her, siger han. 

Eurowind Energy forventer at opstille møller og solpaneler i løbet af 2022 med idriftsættelse i november 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063