23948sdkhjf

Silkeborg slår bro over en byens mest trafikerede veje

Laban Arkitekter har tegnet skitserne til en ny træbeklædt bro fra Silkeborgs gågader til havnen over Christian 8.s Vej, en byens mest trafikerede veje.

Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Prisoverslaget for broen lyder på cirka 13 mio. kr., som er et groft overslag, hvor der ikke er medregnet udgifter til projektering, udbud og geoteknik. Økonomisk lyder anbefalingen dog, at der sættes 18 mio. kr. af til projektet på grund af usikkerheder - ikke mindst de stigende byggepriser. 

Broen bliver cirka 80 meter og kommer til at hvile på runde betonsøjler. Broen skal beklædes med trælameller i samme udtryk som toiletbygningen og boden på Torvet. 

Broen kommer til at gå fra kirkepladsen og det tidligere Torvecenter i Silkeborg, som skal bygges om, så det bliver mere naturligt og synligt at bevæge sig mod havneområdet fra Torvet. Midtvejs deler broen sig i to, så der er kig ned til Christian 8.s Vej, inden den samler sig igen. 

På den anden side af Christian 8.s Vej ender broen foran Museum Silkeborgs have i en spiralformet trappe med elevator. Som en indbygget del af trappen skal der laves en bygning, som kan bruges til billetsalg eller museumscafé. Bygningen og spiraltrappen bliver også beklædt med trælameller. 

Formålet med gangbroen over Christian 8.s Vej er at binde Torvet, gågaderne og bymidten bedre sammen med havneområdet med Hjejlebådene og Museum Silkeborg. 

Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune har på deres møde i april 2022 godkendt, at skitserne udarbejdet af Laban Arkitekter skal være grundlaget for projektets videre udvikling.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094