23948sdkhjf

Vælger rådgiver forud for arkitektkonkurrence om Aarhus' grønne hjerte

Når der omkring årsskiftet bliver sat gang i en arkitektkonkurrence om udarbejdelse af en samlet udviklingsplan for Kongelunden i Aarhus, et godt 200 hektar bynært område, bliver det i tæt samarbejde med den lokale tegnestue Grandville.

Tegnestuen med byudvikling som ekspertise er nemlig i en udbudsrunde valgt som strategisk rådgiver på arbejdet med at kvalificere processen, gennemføre prækvalifikation, udarbejde konkurrenceprogram og gennemføre konkurrence- og bedømmelsesprocessen.

Det skriver  Kongelundens Sekretariat på sin hjemmeside. 

Det hold fra Grandville, der skal løse opgaven, betegner selv Kongelunden som deres baghave og har også tidligere samarbejdet med Kongelundens Sekretariat i forbindelse med gennemførelse af en visionskonkurrence i 2020. 

- Den ekspertise, som Grandville har, er rigtig vigtig for os at have med i planlægningen af konkurrencen, fordi Kongelundens udviklingsplan skal være langsigtet, helhedsorienteret og bæredygtig mange generationer frem, udtaler chefkonsulent Line Willacy, Kongelundens Sekretariat, i meddelelsen.

Udviklingsplanen for Kongelunden skal som samlet plan sikre og udvikle områdets kvaliteter med fokus på de store linjer, på helheden og på at styrke områdets værdi og brug for borgerne i Aarhus. Konkret skal udviklingsplanen anvise principper for eksempelvis trafik og parkering, landskab og natur, bæredygtighed og sundhed, sammenhænge mellem destinationer og oplevelser, rammer for foreningsidræt og elitesport, formuleres det.

Både konkurrencen om en udviklingsplan for området og et nyt stadion i Aarhus bliver udbudt omkirng årsskiftet 2021/2022.

Når der er udpeget et vinderteam i konkurrencen om udviklingsplanen, vil den endelige plan blive udarbejdet af teamet i samarbejde med Kongelundens Sekretariat.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11