23948sdkhjf

Kongelunden mister sin direktør

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt 42-årige Alvaro Arriagada som ny direktør for By og Land i Aalborg. 

Han har flere års erfaring fra det politisk-bystrategiske maskinrum i Aarhus Kommune. Alvaro Arriagada har været chef for Budget og Planlægning i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune siden 2015. Her varetager han centrale strategiske og økonomiske hensyn i byudviklingen samt forberedelsen af de større anlæg på infrastrukturområdet. Derudover står han i spidsen for at koordinere de øvrige samlede kommunale anlægsbehov i forhold til langsigtet økonomisk planlægning, byudviklingsøkonomi og konkret indplacering i kommunens fysiske rammer.

Siden 2020 har Alvaro Arriagada også været Projektdirektør for projektet Kongelunden, et omfattende, bynært og rekreativt byudviklingsområde i Aahus, der i december 2019 blev lanceret som ’Danmarks største bynære rekreative område’, og som blandt andet indeholder byggeriet af et meget omtalt nyt fodboldstadion.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen siger om ansættelsen af Alvaro Arriagada:

– Jeg glæder mig over, at vi med rekrutteringen af Alvaro Arriagada får en erfaren kommunal leder med fagligt udspring i økonomi og god indsigt i det tekniske og planmæssige område, udtaler rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen (V) i pressemeddelelsen om ansættelsen af Alvaro Arriagada.

– Jeg ser frem til, at han som direktør for By og Land skal være med til at omsætte tanker, visioner, beslutninger og pejlinger fra de øverste politiske organer til konkrete handlinger i forskellige dele af Aalborg Kommunes virke, fortsætter rådmanden

Aalborg Byråd har godkendt ansættelsen af Alvaro Arriagada, som tiltræder 1. november 2022.

Sag om udbygningsaftaler kostede dirktørjobbet

I forbindelse med sagen om Aalborg Kommunes regelstridige brug af udbygningsaftaler valgte Økonomiudvalget og Aalborg Byråd i marts i år at fritstille Anders Fokdal som direktør for By- og Landskabsforvaltningen.

Kort forinden var også Aalborg Kommunes stadsarkitekt Peder Baltzer blevet fritstillet som følge af sagen.

Kommunens brug af udbygningsaftaler blev genstand for en advokatundersøgelse igangsat i september sidste år efter et forløb, hvor et projekt på Aalborgs gamle spritfabrik blev sat på pause af projektmagerne.

Advokatundersøgelsen så i første omgang på 27 af 57 sager om udbygningsaftaler i perioden fra 1. januar 2011 til 1. september 2021. Resultatet var, at 15 sager blev betegnet som "kritiske" - det vil sige på kommunens initiativ og interesse – og seks sager som "overvejende kritiske" i forhold til manglende overholdelse af frivillighedsbetingelsen. Blot fire sager blev betegnet som overvejende ikke-kritiske, og ingen sager ikke-kritiske.

Efterfølgende valgte kommunen desuden, at alle sager i den 10 år lange periode skulle undersøges. Som det var tilfældet med den første pulje af sager, viste det sig også i den udvidede undersøgelse, at langt hovedparten af de nyundersøgte sager ikke var håndteret efter bogen.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Læs mere om: kongelunden
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235